18 Aralık 2016 Pazar

Okben yolu açtı, darısı Furkan'ın başına

Bugün sosyal medyanın en popüler isimlerinden biri Okben Ulubay'dı. YeşilGiresun Belediyespor'un deplasmanda Galatasaray Odeabank'a zor anlar yaşattığı; fakat 80-74'lük yenilgiden kurtulamadığı Basketbol Süper Ligi maçında YeşilGiresun'un en dikkat çeken ismi olan genç yıldızımızın başarılı performansı ve Okben'in sezon sonunda hangi iddialı takımda yer alacağı sorusu oldukça konuşuldu; tartışıldı. Karşılaşmayı çoğu kritik 5/10 üç sayı isabetiyle 18 sayı - 4 asist - 2 ribaunt - 2 top çalma ile tamamlayan Okben, aynı zamanda 40 dakikanın tamamında oyunda kalarak bu başarılı performansının ödülünü almış oldu. 

YeşilGiresun'un sezon başında, biraz da maddi imkansızlıklar nedeniyle başlattığı kadroyu gençleştirme hareketinin lider ismi olan Okben, sene başından beri Emircan Koşut ile birlikte Giresun ekibinin değişmez isimleri arasında yer aldı. Bu sezon YeşilGiresun'un oynadığı 11 maçın tamamında oynayan ve ortalama 33 dakika sahada kalarak 12 sayı - 3.2 ribaunt - 2.5 asist ve 1.5 top çalma ortalamaları yakalayan Okben Ulubay, %43'lük de bir üç sayı isabet yüzdesi elde etti. Aynı kendisi gibi 11 maçta 8.7 sayı - 4.8 ribaunt - 0.9 blok ortalamalarıyla oynayan Emircan ile birlikte gençlerimize süre ve sorumluluk verildiğinde neler yapabileceklerini kanıtlayan Okben, aynı zamanda geçtiğimiz sezonlarda kendisini yeterince geliştiremediği yönünde eleştiri yapanlara da en güzel cevabı vermiş oldu. Okben'in Galatasaray'dan önceki performansının da bir diğer Euroleague takımımız Darüşşafaka'ya karşı kaydettiği 25 sayı (6/9 üç sayı) - 3 ribaunt - 2 top çalma olduğunu hatırlatalım.

Okben'in bu performansı diğer genç yeteneklerimiz için ümit olmakla birlikte, yöneticilerimiz için de ders niteliğinde olmalı. Bu bağlamda değerlendirilecek çok fazla isim olmakla birlikte, aklıma gelen ilk isim Anadolu Efes formasıyla gelecekte çok şeyler beklediğimiz Furkan Korkmaz oluyor. Altyapı turnuvalarında yıldızı parlayan, şahsen İbrahim Kutluay'ın gençlik yıllarını andırdığını düşündüğüm ve Anadolu Efes A takımına hızlı bir geçiş yapan Furkan bu sezon Euroleague'de sadece 2 maçta 13 dakika süre alabilirken, Basketbol Süper Ligi'nde de 10 maçta yaklaşık 12 dakikalık bir ortalama süreyle kendisine verilmesini beklediğimiz şansı elde edemedi. Bu 10 maçta 12/24 ile %50 üçlük ve 6.6 sayı ortalaması yakalayan Furkan'ın da kendini geliştirebilmesi için daha fazla süre alması gerektiği ve bu yönde bir takıma yönelmesi gerektiği görüşündeyim. Bu hafta içinde önce Pınar Karşıyaka, ardından da Banvit ile adı anılan Furkan'ın 20-25 dakikanın üzerinde süre alıp, mümkünse de Avrupa tecrübesi yakalayabileceği bir kira kontratı geleceği için çok faydalı olacaktır. 


Gençlerimizin gelişmesi için illaki şampiyonluk hedefi olan bir takımda yer almaları gerekmediği, paranın zaman zaman ikinci planda tutulması gerektiği ve basketbolu geliştirmenin en iyi yolunun sahada süre ve sorumluluk alabilmek olduğunu bu sezon Okben ve Emircan çok güzel bir şekilde kanıtladılar. Furkan'ın da Anadolu Efes de izin verdiği takdirde bu hamleyi gerçekleştirip, gelişiminin durmasını engelleme yolunda adım atmasını diliyorum. 

0 comments:

Yorum Gönder