21 Kasım 2016 Pazartesi

Yiğit Baran Sarıkaya: Ligin en ağır yükü onun omuzlarında

Hedefsiz takımda oynamak kolaydır. Baskı yok, stres yok... Önüne hedef koyunca zorlaşır işler. Hedefe ulaşmak için daha çok mücadele etmek gerekir, daha çok yorulunur. TED Ankara Kolejliler'de sezon başındaki hedefler oldukça küçüktü. İlk maçlarda alınan farklı yenilgiler, kolay lokma fikri oluşturdu birçoğumuzun aklında. Fakat önce Carter'ın takıma katılması ardından Pınar Karşıyaka karşısında uzatmaya götürdükleri maç derken, Ankara ekibi bugün de Euroleague temsilcilerimizden Darüşşafaka karşısında maçın sonlarına kadar skora ortak olmasını bildi. Artık TED Kolej'de hedef ilk galibiyet. 


Hedef ilk galibiyet olarak yükselince, artan hedeflerle birlikte işler zorlaştı. Takımda Love'un gönderilmesinden sonra kalan dört yabancı Daçka karşısında 40'ar dakika oyunda kalırken, kalan beşinci yer de Yiğit Baran Sarıkaya ve Onat Akış arasında paylaşıldı. Rotasyon darlığında yabancıların üzerine düşen görev zaten belli; fakat parkeyi "beş"leyen son ismin işi bana kalırsa onlarınkinden de zorlu. Kim bu isim? Takımın gençlerinden 17 yaşındaki Yiğit Baran Sarıkaya. 4 ABD'linin arasında, takım oyunundansa kişisel becerilerin ön plana çıktığı bir takımda ciddi süreler alıp takıma katkı vermek belki de bu ekip içindeki en zor iş. Özellikle de takımın gönderilen uzunu yerine yeri geldiğinde bugünkü gibi Oğuz Savaş gibi uzunları tutmanız gerekiyorsa ve bunu yaparken sırıtmıyorsanız alkışı hakedersiniz. 

Bugün süre aldığı 29 dakikada 2/2 saha içi isabetiyle 4 sayı - 3 ribaunt ve 1 top çalma yapan Yiğit, daha önce de Anadolu Efes karşısında 32 dakika süre alarak 30 dakikanın da üzerine çıkmıştı. Belki ABD'li rotasyonu içinde istatistik yapmak kolay iş değil; fakat Yiğit'in aldığı sürelerde parkede sırıtmadan ve disiplinle mücadelesini sürdürüp aldığı süreleri değerlendirdiği, hakkını verdiği takdirde dikkatleri üzerine çekebileceğini düşünüyorum. Belki Türkiye'nin en iyi genç basketbolcusu değil, belki henüz büyük takımların dikkatini çekecek basketbolu oynamıyor; fakat bulunduğu takımın koşulları içinde, belki de Basketbol Süper Ligi'nin en zor görevlerinden, en ağır yüklerinden birini omuzluyor. 

Maç sonrası röportajında Can Sevim, takıma yeni bir yabancı pota altı oyuncusu geleceğini söyledi. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Umarım Yiğit'in sürelerinden çalacak bir hamle olmaktan öte, rotasyonu genişletecek bir hamle peşindelerdir. 

1 yorum:

  1. Bence Yiğit Baran'ın mücadelesi gerçekten de göz dolduruyor. Takıma can veren isim o

    YanıtlaSil