16 Ekim 2016 Pazar

BSL - 2. Haftaya Bakış: 16 Ekim 2016

Basketbol Süper Ligi'nde 2. hafta bugün oynanan üç maç ile devam etti. Tofaş-Galatasaray maçını bugünkü ilk yazımızda değerlendirmiştik. Bugün oynanan diğer maçlar hakkındaki bilgi ve yorumlar ile ikinci haftaya bakışımıza devam ediyoruz.

Best Balıkesir 77-80 Demir İnşaat Büyükçekmece

Geçen hafta Galatasaray deplasmanında oyundan kopmasa da çok iyi bir izlenim vermeyen Best Balıkesir, geçen hafta Trabzonspor'u farklı yenip geçen sezonki atılımına devam edeceğini gösteren Demir İnşaat Büyükçekmece'yi kendi sahasında ağırladı. Beklenmedik şekilde büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede Demir İnşaat Büyükçekmece, rakibini son periyottaki oyunu ile 80-77 mağlup etmesini bildi.

Geçen sezonu Beşiktaş'ta tamamlayan yetenekli oyunkurucu Randy Culpepper'ın da hafta içinde kadroya katılmasıyla daha derli toplu ve daha iyi bir oyun sergileyen Best Balıkesir'de Justin Ofoegbu 19 sayı, 2 ribaunt, 1 asist, Mike Green 15 sayı, 3 ribaunt, 10 asist ve Austin Nichols 11 sayı, 6 ribaunt, 1 asist ile oynarken yeni transfer Randy Culpepper da takımına 11 sayı, 1 ribaunt, 2 asist ile katkı verdi. Maçın büyük bir bölümünü önde götüren Best Balıkesir, maç boyunca yüksek yüzdeyle (%44) 11 üçlük bulsa da hem savunma hem de pota altını kullanma konusundaki derin zaafları ile önümüzdeki haftalar için iyi sinyaller vermedi ve küme düşme adaylarından biri olarak göze çarptı.

Beklediğinden daha dişli bir rakip ile karşılaşan Demir İnşaat Büyükçekmece'de ise Kenneth Hayes 27 sayı, 1 asist, Osiris Eldridge 12 sayı, 6 ribaunt, 3 asist, Angelo Calorio 11 sayı, 5 ribaunt, 2 asist ve Clevin Hannah 10 sayı, 3 ribaunt, 4 asist, 3 top çalma ile mücadele etti. Rakip takım Best Balıkesir gibi pota altını kullanmakta büyük zorluk yaşayan Büyükçekmece'de Kaheem Seawright ve Andrija Stipanovic'in performansları beklenenin altında kaldı.

Banvit 93-88 Darüşşafaka Doğuş

Haftanın merakla beklenen mücadelesinde hazırlık maçları dahil bu sezon oynadığı yaklaşık 13-14 maçı da kaybetmeyen Darüşşafaka Doğuş'u Bandırma'da ağırlayan Banvit, gelecek için olumlu sinyaller verdiği mücadelede rakibini uzatma sonucunda 93-88'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Karşıyaka deplasmanının ardından Darüşşafaka Doğuş'u da mağlup etmeyi başaran Banvit'te işler iyi giderken, bana göre ilk kez kaybetmiş olsalar da lanse edildikleri kadar güçlü olmayan -tabii bu iyi bir takım olmadıkları anlamına gelmiyor- Darüşşafaka Doğuş da Kızılyıldız deplasmanının ardından vasat oyununu sürdürdü. Büyük çoğunluğu Banvit üstünlüğü ile geçen mücadelede, Darüşşafaka Doğuş son periyotta Brad Wanamaker önderliğinde geri gelse de mücadelede Darüşşafaka adına iyi bir oyun sergilendiğini söylemek zor olur.

Banvit'te 4/8 üç sayı isabetiyle 32 sayı, 2 ribaunt, 6 asist yapan Jordan Theodore maçın adamı olurken  Can Maxim Mutaf 6/10 üç sayı isabetiyle 22 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, 2 top çalma, Gasper Vidmar 14 sayı, 5 ribaunt, 3 asist ve kritik anlarda ortaya çıkıp çok önemli işler yapan Gediminas Orelik 9 sayı, 9 ribaunt ve 3 asist ile mücadele etti. Mücadeleyi maçın başından itibaren önde götüren Banvit, tam 12 üçlük bulurken yabancı oyunculardan Jordan Theodore ve Jeremy Chapell başta olmak üzere istekli, arzulu ve uyumlu bir takım olduğunu bir kez daha bütün taraftarlarına gösterdi. Gediminas Orelik, Damian Kulig, Can Maxim Mutaf ve Edo Muric gibi terlerinin son damlasına kadar savaşan görev adamlarıyla desteklenen Banvit kadrosunun bu sezonda çok canlar yakacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Banvit'in şu andaki tek dezavantajının pota altındaki atletizm eksikliği olduğu söylenebilir ancak şu ana kadar bu dezavantajlarını da iyi kapattıklarını söylemek gerekir.

Darüşşafaka Doğuş cephesinde ise Darüşşafaka'nın maça tekrar ortak olmasında en büyük pay sahibi olan Brad Wanamaker 20 sayı, 2 ribaunt, 8 asist ile oynarken Scottie Wilbekin 14 sayı, 2 ribaunt, 4 asist, eski Banvitli Adrien Moerman 12 sayı, 7 ribaunt ve Birkan Batuk 10 sayı, 4 ribaunt, 2 asist ile mücadele etti. Maç boyunca yüksek bir yüzdeyle (%43) 14 üçlük isabeti bulan Darüşşafaka Doğuş'da en büyük problem pota altından sayı üretmek olarak göze çarptı. Semih Erden ve Marcus Slaughter'ın kadroda olmadığı maçta -ki kadroda olsalar ne kadar etki edecekleri bence meçhul- boyalı alandan sayı bulmakta zorlanan Darüşşafaka'nın hücumları bu handikap dolayısıyla fazlasıyla kısıtlandı. Bu kadar yüksek bütçelerle kurulan ve hedefini şampiyonluk olarak belirleyen bir takımda bu kadar kalabalık bir kadro varken bu handikapa dikkat edilmemesi de bir hayli ilginç olarak nitelendirilebilir.   Nitekim boyalı alandan sayı bulmak kadar olmasa da boyalı alanı savunmak konusunda da eksiklikleri olan Darüşşafaka Doğuş'un önümüzdeki haftalarda eksik oyuncularında kadroya katılmasıyla bu problemlere nasıl çözümler bulacağı büyük merak konusu.

0 comments:

Yorum Gönder