16 Ağustos 2016 Salı

Yazık oldu! Teşekkürler Potanın Perileri!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda grubunu üçüncü sırada tamamlayarak çeyrek finale yükselen Kadın Milli Basketbol Takımımız, çeyrek finalde İspanya karşısında iyi mücadele vermesine rağmen son sanieyde yediği basketle sahadan 62-64 mağlup ayrılarak ilk dörde giremedi. İstekli mücadele etmelerine rağmen dar rotasyondan kaynaklanan yorgunluğun hissedildiği Potanın Perileri böylece üst üste ikinci olimpiyatlarında da çeyrek finalist olma başarısı gösterdi. Son 3.5 dakikaya 8 sayı önde giren Periler 0-12'lik İspanya serisine engel olamazken 62-62 girilen son savunmada faul yapmayıp, Anna Cruz'un buzzerbeaterıan ad engel olamayınca yarı final biletini elde edemedi. 


Karşılaşmanın ilk çeyreğine müthiş bir savunma gayretiyle başlayan Potanın Perileri, rakibe kolay sayı vermezken, Nevriye ile gelen yüzdeli hücumlar sonrası ilk 2.5 dakikayı 7-2 önde geçtiler. Yakaladığı 5 sayılık farkı çeyrek boyunca koruyan millilerimiz Sanders'ın da skorda devreye girmesiyle ilk çeyreği 17-12 önde tamamladılar. İlk çeyrekte özellikle savunmada çok istekli olan Potanın Perileri yardımlaşma ve rakibin pas açısını kapatmayı başarıyla gerçekleştirirken, bu yardımlaşmalı savunmanın dezavantajını da verdiğimiz hücum ribauntlarıyla yaşadık. 


İkinci çeyreğin başında sertleşen İspanya savunması sonrası hücumda bocalayan millilerimiz sayı bulamadan 3.5 dakika içinde 7 sayıyı potasında görünce İspanya karşılaşmada ilk kez 17-19 ile öne geçti. Çeyrekteki ilk sayılarını 5 dakika sonra Sanders'ın serbest atışlarıyla bulan Türkiye, İspanyollar'ın orta mesafe şutlarına bir türlü çözüm bulamayınca 4 dakika kala fark 6 sayıya kadar yükseldi: 19-25. Kalan sürede karşılıklı sayılarla geçerken devre sonuna millilerimiz 25-29 geride girdi. İkinci çeyrekte savunmamızın açık noktasını iyi yakalayan İspanyol ekibi, serbest atış çizgisinden buldukları stop-jump-shot'larla savunmamızın direncini kırmayı başardı. Devre sonundaki 13-23'lük ribaunt zafiyetimiz ve hiç hücum ribaundumuzun olmaması ise pota altında yaşadığımız problemi gözler önüne sermekteydi. 


Soyunma odasından sayıyla dönen Alba Torrens ile İspanya olsa da, Bahar, Işıl, Sanders ve Birsel'in sayılarıyla 9-0'lık bir seri yakalayan millilerimiz İspanya'ya mola aldırdı: 34-31. Bu çeyrekte Bahar'ın fiziksel avantajını sırtı dönük oyunlarla kullanmaya başlayan Türkiye seriyi 13-0'a getirirken, çeyreğin ikinci yarısında Ndour'dan gelen hücum ribauntları İspanya'nın oyuna tutunmasını sağladı. Nevriye'nin kenarda olduğu son 2 dakikada Sanders, Işıl ve Bahar ile gelen basketlerimiz farkın kapanmasına engel olurken, Potanın Perileri son 10 dakikaya 47-42 önde girdi.

Final periyodu İspanya'nın tempoyu artırma çabasıyla başlarken, Ekrem Memnun'un aldığı mola sonrası savunmada canlanan ve hücumda iyi top çeviren milliler, başarılı setler sonrası Birsel ve Şebnem'den gelen dış şutlar sonrası bitime 6.5 dakika kala farkı 8 sayıya çıkardı: 54-46. Farkın açılması İspanya'yı bireysel gayretlerle sayı bulmaya yönlendirirken, Sanders'ın hücumda pota altını başarılı bir şekilde kullanarak bulduğu sayılar farkın son 3.5 dakikaya girerken 8 sayıda kalmasını sağladı: 60-52. İspanya molası sonrası Cruz ile gelen sayılar 1 dakika içinde 0-6'lık bir İspanya serisiyle sonuçlanırken, hücumlarda yaptığımız basit hatalar sonrası Nichols ve Cruz'un sayıları sonrası 36 saniye kala 60-62 geriye düştük. Işıl'ın kaçırdığı üçlük sonrası, inanılmaz bir gayretle 10 saniye kala topu çalan Potanın Perileri, 4 saniye kala Sanders'ın basketiyle eşitliği yakalasa da, kalan sürede İspanya'da hücumda faul yapmaya fırsat bulamadan Anna Cruz'un buzzerbeater'ına engel olamayınca sahadan 62-64 mağlup ayrılarak olimpiyatlara veda ettik. 

Potanın Perileri'nde Lara Sanders 22 sayı - 10 ribaunt - 4 top çalma - 2 blok, Nevriye Yılmaz 13 sayı - 2 asist, turnuva başından beri en iyi oyununu oynayan Bahar Çağlar 9 sayı - 4 ribaunt - 2 blok, Işıl Alben 9 sayı - 5 ribaunt - 6 asist ve Birsel Vardarlı da 6 sayı - 3 asist ile mücadele ederken, İspanya'nın en skoreri 14 sayı ile yarı finali getiren buzzer-beater'ın da sahibi Anna Cruz oldu. 

0 comments:

Yorum Gönder