6 Ağustos 2016 Cumartesi

Ömer Aşık ve Pelicans'taki geleceği

NBA'de New Orleans Pelicans forması giyen milli pivotumuz Ömer Aşık'ın mevcut kontratı ve takımdaki akıbeti NBAseverler ve Pelicans taraftarları arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor. New Orleans'a yakın olan spor yazarlarının zaman zaman tekrar gündeme getirdiği konu sosyal medyada da farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden olurken, Pelicans'ın pota altında bir değişikliğe gitme yönünde bir hamlesi henüz görünmüyor. 


Bilindiği üzere Houston Rockets'a imza attığı 2012-2013 sezonundaki 10.1 sayı - 11.7 ribaunt ve 1.1 blokluk gelecek vadeden performansı sonrası, NBA'de yavaş yavaş dikkat çekmeye başlayan Ömer Aşık, Dwight Howard ile pota altında girdiği rotasyon savaşında geri adım atarak takım değiştirmek zorunda kalmıştı. Son iki sezondur New Orleans Pelicans forması giyen milli pivot, 2014-15 sezonunda 7.3 sayı - 9.8 ribaunt ortalamalarıyla oynamış, geçtiğimiz sezon ise performansında ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Pelicans'ta daha çok pota altında Anthony Davis yanında yıldırıcı defansif bir rol üstlenen Ömer, atletizmindeki düşüşün de etkisiyle dakikalarının önemli bir kısmını Alexis Ajinca'ya kaptırmaya başladı. Hem hücumdaki yanlış tercihleri, hem de savunmada düşen gayreti de aldığı sürenin azalmasında önemli rol oynarken, Ömer'in 2015-16 sezon sonundaki istatistikleri 4.0 sayı - 6.1 ribaunda kadar düştü. Savunmada da eski caydırıcılığından uzak kalan Ömer sezon toplamında sadece 23 blok yapabildi. Bunun yanında Rockets yıllarında boyalı bölgede tuttuğu isimlere %49 ile şut attıran Ömer'in Pelicans'ta bu istatistikte %58 civarına gerilemesi, elinde tuttuğu yüklü kontratın sorgulanmasının da önünü açtı. 


Hali hazırda 5 numarada Ömer Aşık - Alexis Ajinca ikilisine güvenmeye devam eden Pelicans, henüz bu pozisyonda bir değişiklik girişiminde bulunmadı. Birçok taraftar Ömer'i mevcut performansı ve kontratıyla takas etmenin de pek mümkün olmadığını düşünürken, bir hava değişikliği sonrası kafasında tekrar basketbol oynama isteği yaratılacak bir Ömer'in savunmasını güçlendirme amacındaki bir NBA takımı için bir kumar da olsa, cezbedici bir tercih olabileceğini söylemek mümkün. Her ne kadar bu yazki performansıyla milli takımda da çok eleştirilen Ömer'in kafaca basketboldan uzaklaştığını gözlerimizle görsek de, Alexis Ajinca ile olan mücadelesinin onu tekrar basketbola bağlayabileceği konusunda ümidimiz de yok değil. Önemli olan yukarıdaki fotoğraftaki bezgin "bu sahada ne işim var" yüz ifadesinden kurtularak işe başlayıp tekrar eski isteğini geri kazanması...

0 comments:

Yorum Gönder