1 Ağustos 2016 Pazartesi

Carmelo Anthony'nin rekor heyecanı

2016 Rio Olimpiyatları'nın başlamasına kısa bir süre kala basketboldaki heyecanı hevesle beklemeye başladık. Zevkli mücadeleler izlemeyi umduğumuz olimpiyatların en büyük favorisi şüphesiz ki Amerika Birleşik Devletleri. ABD'nin altın madalyaya uzanması yüksek bir olasılık olarak görülürken, bu altını dört gözle bekleyen yegane isim ise Carmelo Anthony. ABD'nin süper yıldızı Rio'da altın madalyayı boynuna taktığı takdirde bir rekoru kırmış, birine de ortak olmuş olacak. 


Olimpiyatlar tarihinde bugüne kadar en fazla madalya kazanan erkek basketbolcular Sovyetler Birliği adına 4'er madalya kazanan Gennadi Volnov (1 altın- 2 gümüş - 1 bronz) ve Sergei Belov (1 altın - 3 bronz) olurken, 3 madalyası olan tek aktif isim Carmelo Anthony (2 altın - 1 bronz) olarak dikkat çekiyor. Anthony madalya aldığı takdirde madalya sayısını 4'e yükselterek bu iki efsanenin rekoruna ortak olacak. (Kadın basketbolunun rekorları için --> bknz: Olimpiyatların en başarılı basketbolcuları

ABD altın madalya kazandığı takdirde ise Carmelo'nun çok daha önemli bir rekoru kırması söz konusu. Bugüne kadar iki altını bulunan yıldız forvet, bir altın madalya daha kazandığı takdirde üçüncü altın madalya ile bu alanda en başarılı erkek basketbolcu unvanını tek başına ele geçirecek. LeBron James'in 4 yıl sonra hala parkede olacağının şüpheli olduğunu düşünürsek, Anthony'nin kırabileceği bu rekor aynı zamanda yıllarca kırılamayacak bir rekor olarak da kayıtlara geçecek.

0 comments:

Yorum Gönder