17 Temmuz 2016 Pazar

Milliler Almanya engelini son çeyrekte geçti: 67-63

U20 Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci gününde Almanya karşısına çıkan milli takımımız iyi başladığı; fakat ilk çeyrekte yakaladığı 11 sayılık farkı koruyamayınca beklemediği şekilde zorlandığı maçta Almanya'yı 67-63 yenerek ikinci grup maçından da galibiyetle ayrıldı. İkinci devre bir ara 13 sayıyla geri düşen Türkiye, savunma ile gelen geri dönüş sonrası grubunda 2'de 2 yapmış oldu. Milliler bugün Litvanya'nın Macaristan'ı yenmesi halinde son maçlar öncesi liderliği garantilemiş olacak. 


Karşılaşmaya Kadir, Yiğit, Tolga, Ege, Ömer Faruk beşiyle başlayan Türkiye, savunmadaki istekliliğiyle rakibine ilk dakikalarda kolay atış şansı vermedi. Ömer ve Ege'nin pota altındaki etkinliğiyle gelen 7-0'lık başlangıç Almanya'ya henüz 3. dakikada molayı aldırdı. Mola sonrası Almanya birkaç dakikalığına toparlanıp sayılar bulsa da, iki takımın da rotasyonlarının devreye girmesiyle birlikte ortaya çıkan bench farkı millilerimizi öne taşıdı; Yiğit ve Egemen'in sayılarıyla farkı açan Türkiye ilk çeyreği 22-11 önde tamamladı. İlk çeyrekteki 9 saha içi isabetimizin tamamının asist üzerinden gelmesi top paylaşım ve düzenimizin verimliliğini gösteren olumlu bir istatistikti. İkinci çeyreğe milliler hücumda bocalayarak başlayınca 0-7'lik bir Almanya serisini potamızda gördük. Topu pota altına indiremediğimiz ve ikili oyunlarda bir türlü istediğimiz verimi alamadığımız bu dakikalarda sayıl bulmakta zorlanınca savunma direncimiz de düştü ve verdiğimiz 3-17'lik seri sonrası 5 dakika sonunda 25-28 geri düştük. Almanya'nın Türk asıllı uzunu Mahir Agva'nın da skorer yönüyle öne çıktığı ve 14 sayıyla tamamladığı devrenin son anlarında beklenen direnci gösteremeyip skora dengeyi getiremeyen milliler soyunma odasına da 5 sayı farkla geride gitti: 34-39


İkinci yarıya Tolga ya da Okben'in olmadığı bir beşle başlamamıza, üzerine Ömer Faruk'un elinden sakatlığı da eklenince hücum gücümüz oldukça zayıfladı. İlk 3 dakikada 0-8'lik Almanya serisi gelirken ilk sayımızı 3.5 dakika sonunda Yiğit ile bulabildik. Almanlar skor üstünlüğünün de verdiği güvenle daha rahat oynayıp savunmayı sıkı tutarken, şutlarımızın da girmemesi sonrası farkı eritemeden son 10 dakikaya 44-52 geride girdik. Final periyoduna da istediği başlangıcı yapamayan milliler, ilk iki dakikayı 48-57 geride geçti. Farkı kapatmak için ekstra bir şeyler gerektiğinin bilincinde olan Ömer Uğurata bu dakikada takıma tam sahada baskılı savunma yaptırmaya başlayınca Almanya'nın yarı sahayı geçmesini zorlaştıran milliler iyi savunma sonrası kapılan toplarla 8-0'lık bir seri yakalayarak son 5 dakikaya girilirken farkı 1 sayıya kadar indirdi: 56-57. Ömer'in basket faulüyle uzun süre sonra ilk kez öne geçen Türkiye, Tolga Geçim'in kritik anlarda gelen sayıları sonrası son dakikaya girerken farkı 6 sayıya kadar yükseltti: 67-61. Son dakika içinde top çıkarmada yaptığımız hataları iyi savunmayla telafi eden milliler rakibe sadece 2 sayı izni verince sahadan 67-63 galip ayrılarak ikinci maçlarından da galip ayrılmış oldular. 

Milli takımımızda Yiğit Arslan 15 sayı- 5 ribaunt - 3 top çalma, Ömer Faruk Yurtseven 14 sayı- 5 ribaunt - 2 blok, Tolga Geçim 12 sayı - 5 asist - 3 top çalma ile galibiyette öne çıkan isimler oldular. Takım istatistiklerinde de attığımız 25 saha içi basketinin 21'ini asist üzerinden yapmamız olumlu olarak dikkat çekerken, baskılı savunmamız rakibi 22 top kaybına sürükledi. 

1 yorum:

  1. İlk iki güne baktığımızda Yiğit ve Tolga takımın en iyileri olarak dikkat çekiyor

    YanıtlaSil