10 Temmuz 2016 Pazar

Free Agent piyasasında hala kimler boşta?

NBA'de geçtiğimiz hafta içinde kontratı biten çok sayıda oyuncu takımlarıyla anlaşmasını uzatırken, bir o kadar yıldız da kariyerlerinin yeni takımlarıyla imzaları attılar. Bu seneki Free Agent listesinin göz önündeki yıldızlarından LeBron James, Mike Conley, Bradley Beal, DeMar DeRozan, Hassan Whiteside gibi isimler takımlarıyla yeni sözleşmeler imzalarken; Kevin Durant'ın önderliğini yaptığı Rajon Rondo, Chandler Parsons, Dwight Howard ve Pau Gasol gibi yıldızlar da kariyer basamaklarına yeni takımlarıyla devam etme kararı aldılar. Şimdi önümüzdeki dönemde takımlar takaslar ve kalan Free Agent oyuncularla kadrolarına son şekli vermek isteyecekler. Boşta fazla sayıda kaliteli ya da sakatlık problemi olmayan free agent kalmadı tabi. Fakat bu isimler arasında dikkat çeken beş ismi sıralamak istedik:


Dion Waiters: Geçen sezonu 9.8 sayı - 2.6 ribaunt - 2 asist ortalamalarıyla tamamlayan Waiters, Ibaka ve Durant'ın ayrılması sonrası Thunder'ın tutmasını beklediğim oyuncular arasındaydı. Fakat Magic'le yapılan takas sonrası Victor Oladipo'yu kadrosuna katan Thunder, Waiters'ı gözden çıkarmış gözüküyor. Birkaç hafta öncesine kadar Kings, Bulls ve 76ers'ın ilgilendiği konuşulan Waiters, Kings'in Afflalo, Bulls'un da Wade'i alması sonrası, an itibariyle 76ers'a daha yakın gözükmekte. 

J.R.Smith: Cavaliers'ın henüz LeBron ile resmi bir imza atmamış olması Smith'in de geleceğini belirsiz kılıyor. Sonuçta bir LeBron değil; ama şampiyon takımın ilk beşinin değişmez oyuncusu ve muhtemelen kariyerinde atacağı son büyük kontrat imzasını bekliyor. Beklenti Cleveland ile anlaşma yenileceği yönünde de olsa, Smith'in pazarlıkları yükseltmesi sonrası işlerin karışabileceği de ihtimaller dahilinde. Henüz söylentiler pek dolaşmasa da, hazırda bekleyen talipleri vardır mutlaka. 


Jordan Hill: Aldığı sınırlı sürenin 3'te 1'i kadar sayı, bir o kadar da ribaunt ortalaması yapan ve pota altı sertliğini artırabilecek bir uzun arayan takımların dikkatini çekebilirdi Jordan Hill. En azından benim beklentim ortalama bir kontratla şu ana kadar bir imza atacağı yönündeydi. Al Jefferson'un Pacers'a transferi sonrası Indiana'da kalmayacağı biraz daha netleşen Hill için Hornets ve Timberwolves'un ilgilendiği söyleniyor. Aslında pota altına kenardan gelip katkı verecek bir pivot arayan herhangi bir takımın ilgisini çekebilir. Birkaç haftaya takımını bulacaktır diye düşünüyorum. 

Donatas Motiejunas: Howard'ı Hawks'a bırakan Rockets'ın aynı anda Motiejunas'tan da vazgeçeceğini düşünmesem de henüz ortada bir imza olmaması bu olasılığı ihtimaller dahiline sokuyor. Gelecek herhangi bir teklifin Rockets tarafından match edileceğini düşünsem de, Litvanyalı dev gayet dikkat çekici bir uzun olarak boştaki oyuncular arasında sivriliyor. 


Jared Sullinger: Al Horford'un Celtics'e izma atması deyim yerindeyse Sullinger'ın pabucunu dama attı. Geçtiğimiz sezonu 10.3 sayı - 8.3 ribaunt ortalamalarıyla tamamlayan Sullinger, istikrarlı skor gücü ve ribaunt etkinliğiyle NBA'de her takımda dakika alabilecek bir uzun. Celtics'te kalması durumunda ise süresi kısıtlanacağından şimdi olmasa bile sezon içinde takas senaryolarının güçlü bir piyonu olacağından şüphem yok. 

0 comments:

Yorum Gönder