20 Temmuz 2016 Çarşamba

Fransa'yı yenen milliler çeyrek finalde

U20 Ümit Milli Basketbol takımımız Avrupa Şampiyonası TOP16 eleme maçında karşı karşıya geldiği Fransa'yı 82-75 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı. 41-41 berabere biten ilk devre sonrası ikinci yarıda rakibine üstünlüğünü kabul ettiren milliler, böylece cuma günü çeyrek final mücadelesi yapmaya hak kazandı. Milli takımımızın yarı final yolundaki rakibi Sırbistan'ı 70-65 mağlup eden İtalya oldu. 


Karşılaşmaya iyi başlayan Fransa ilk 4 dakikayı 6-11 önde geçti. Milli takımımız ilk dakikalarda rakip kısaların savunma zaafından yararlanıp içeri penetreler yoluyla skor bulmaya çalışırken, bu penetreler sonunda Berk'in Ömer ve Egemen'i iyi beslemesi sonucu skorda tutunduk. Çeyreğin son 3 dakikasına 15-21 geride giren Türkiye Okben, Tolga ve Doğuş'un sayılarıyla gelen 7-0'lık seri sonrası ilk çeyreği 22-21 önde tamamladı. İkinci çeyreğe hücumda durgun başlayan milliler 3 dakika boyunca sayı bulamazken ilerleyen iki dakika içinde Egemen'in pota altını iyi kullanmasıyla gelen basketler sonrası beşinci dakikayı 29-28 önde geçti. Çeyreğin ikinci yarısında Berk'in asistleriyle gelen sayılar izlenirken, karşılıklı basketler sonrası ilk devre 39-39 eşitlikle sona erdi. 


İkinci devreye tıpkı ilk yarıda olduğu gibi, daha etkili başlayan Fransa ilk iki dakikayı 42-47 önde geçti. Favori olduğu bir eleme maçında üçüncü çeyrekte geride olmanın tehlikesinin farkına varmaya başlayan milliler savunmada sertliği bir seviye yükseltince Fransız takımı kolay sayı bulamamaya başladı. Doğuş ve Mert'in takıma getirdiği dinamizm ve kaptıkları toplar hızlı hücum sayıları olarak hanemize yazılırken, pota altında Ömer'i iyi beslememiz, dışarıdan da Mert'in yüzdeli şutları 5.5 dakika içinde 14-0'lık bir seri getirdi. Kalan sürede Yiğit'ten gelen sayılarıyla üstünlüğünü koruyan Türkiye, son dakika içinde Okobo ile gelen 4 sayıya rağmen son 10 dakikaya 61-55 önde girdi. Final periyodu karşılıklı basketlerle başladı. Yiğit'ten gelen üçlükler üstünlüğümüzü korumamızı sağlarken, savunmada Noua'yı durdurmakta güçlük çekmemiz sonrası bir türlü maçı koparamadık. Son 1.5 dakikasına 78-75 Türkiye üstünlüğüyle girilen maçta, kalan sürede iyi savunmayla potasında sayı görmeyen milli takımımız, Mert ve Tolga'dan gelen serbest atış sayılarıyla sahadan 82-75 galip ayrıldı ve çeyrek final biletini cebine attı.


Milli takımımızda 19 sayı - 9 ribaunt ile en etkili isim Ömer Faruk Yurtseven olurken, Yiğit Arslan 15 sayı - 4 asist - 4 ribaunt, Mert Çevik 13 sayı - 3 ribaunt, Tolga Geçim 9 sayı - 5 ribaunt , Egemen Güven ise 7 sayı - 7 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynadılar. Fransa'da ise Elie-Franck Okobo'nun 23, AmineNoua'nın 21 sayısı çeyrek final için gerekli galibiyete yeterli olmadı. Milliler takım istatistiklerinde de Fransa'ya ribauntlarda 41-32, asistlerde 23-14 ve top çalmalarda 8-5 lik bir üstünlük sağladılar.  

0 comments:

Yorum Gönder