18 Temmuz 2016 Pazartesi

Finlandiya'dan 1 maçta 51 üçlük

Finlandiya'da üçlük atamayana basketbolcu lisansı verilmediğini biliyor muydunuz? Tabi ki bilemezsiniz; çünkü yok öyle bir şey. Fakat Finlandiya basketbolunun fazlasıyla dış şuta dayandığını bilirsiniz. Yine de bu hafta sonu Finlandiya'da başlayan U20 Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası'nın ilk iki gününde ev sahibi ekibin üç sayıya eğilimini izlediğimizde şaşkınlıktan küçük dilimizi yutacaktık. Neden mi? 


Bu sorunun cevabını almak için dün Finlandiya'nın İspanya'yı 91-90 yendiği maçın istatistiklerine göz atmak yeterli. Rakibi karşısında çok değerli bir galibiyet alan mavi beyazlılar, karşılaşma boyunca tam 51 üçlük denemesinde bulunarak inanılması güç bir sayıya ulaştılar. Her ne kadar bu denemelerden sadece 14'ü isabetli olsa da, Fin ekibi bu sevdasından maç boyunca vazgeçmedi. Maç boyunca 32 kez ikilik, 16 kez de serbest atış deneyen Finli gençler, bu iki denemenin toplamında fazla üçlük deneyerek belki de tarihe geçtiler. Turnuva istatistiklerine baktığımızda da iki maçta toplam 82 üç sayı denemesinde bulunan Finlandiya U20 Milli takımı en yakın takipçileri Çek Cumhuriyeti (67) ve Belçika'nın (56) açık ara önünde yer aldılar. 


Kapanış notu olarak da iki maç sonunda toplam 30 üç sayı denemesinde bulunan Türkiye'nin turnuvada bu istatistikte son sırada yer aldığını belirtelim. 


0 comments:

Yorum Gönder