18 Temmuz 2016 Pazartesi

Emeklilik sırası Kevin Garnett'te mi?

Bu sezon önce Kobe Bryant ardından da Tim Duncan'ın emekliliklerini açıklayarak aktif basketbol hayatlarına nokta koymaları sonrası akıllara Kevin Garnett'in emeklilik konusunda nasıl bir yol izleyeceği gelmeye başladı. 1995 NBA draftında 1.tur 5.sıradan Minnesota Timberwolves tarafından draft edilen ve o günden bugüne 21 yıllık NBA kariyerinde Timberwolves, Celtics ve Nets formaları giyen Garnett'in, basketbol hayatını bu yaz sonlandırıp sonlandırmayacağı merak konusu. Tecrübeli oyuncunun aktif basketbola bir sezon daha devam etmesi durumunda 22 yıla uzatacağı NBA kariyeriyle Kevin Willis ve Kareem Abdul-Jabbar'ı geçip (21 sezon) bu alanda bir rekor kıracağı bilinse de geçtiğimiz sezon sakatlıklar nedeniyle oldukça sorun yaşayan Garnett'in vücudunun bir NBA sezonunu daha kaldırıp kaldıramayacağına karar vermek zor. 


Timberwolves'un sahibi Glen Taylor'un Garnett'in emeklilikle ilgili kararını sorduğu ve yıldız power forvetin 1 yıl daha oynamak istediğini söylediği biliniyor. Fakat Garnett'in de cümlesinin sonuna "I don't know If I can" (yapabilir miyim bilmiyorum) diye bir ekleme yaparak 40 yaşında olmasının buna izin verip vermeyeceğinden şüphe duyduğunu saklamadığını da görüyoruz. Kobe'nin emekliliği sonrası 1996, Duncan'ın basketbolu bırakması sonrası 1997 draft sınıfından aktif NBA oyuncusu kalmamasının ardından 1995 draftının parkedeki son temsilcisi olan Garnett'in devam ettirmekte olduğu "NBA abiliği"ni (ya da dedeliği mi desek?) ne kadar daha sürdürmeye niyetli olduğunu bu ay içinde öğrenmeyi umuyoruz. 


Kevin Garnett başarılı NBA kariyerinin son anlaşmasını geçtiğimiz sezon tekrar 1995'te draft olduğu Timberwolves'a dönerek yapmıştı. Timberwolves ile $8M'lık 1 yıllık kontratı daha bulunan Garnett, 2015-16 sezonunda sakatlığı nedeniyle sadece 38 maçta forma giyebilmişti. Bu yarım sezonda ortalama 15 dakikada 3.2 sayı - 3.9 ribaunt ile oynayabilen Garnett'in toplam NBA kariyerinde ise 17.8 sayı - 10.0 ribaunt - 3.7 asist - 1.4 blok ortalamaları bulunuyor. NBA'in en saygı duyulan oyuncularından biri olarak görülen Garnett'in başarıları ise saymakla bitmiyor. Yazımızı bu başarıları saymaya çalışarak bitirelim: Boston Celtics'le ile 2008 NBA şampiyonluğu, 2004 NBA MVP Ödülü, 2008 NBA Defansif oyuncu ödülü, 2003 All-Star MVP Ödülü, 15 kez NBA All-Star katılımı, 4 x All-NBA First Team, 3 x All-NBA Second Team ve 2000 Olimpiyat altın madalyası.

1 yorum:

  1. Yerinde olsam ne yapar eder oynarım en azından yarım sezon. Bu kariyere bir de rekor yakışır.

    YanıtlaSil