4 Temmuz 2016 Pazartesi

Bryant Dunston'lı Ermenistan şampiyon

Bu sezon ligimizde Anadolu Efes'in başarısı için ter döken Bryant Dunston, dün sona eren "Küçük Ülkeler Avrupa Şampiyonası"nda Ermenistan formasıyla şampiyonluk yaşadı. FIBA'nın Avrupa'nın zayıf ülkeleri için düzenlediği ve bu yıl Moldova'nın ev sahipliğini yaptığı "European Championship for Small Countries" finalinde Andorra ile karşılaşan Ermenistan, grup aşamasında yenildiği rakibini 79-71 mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Bryant Dunston ise final maçını 15 sayı - 12 ribaunt ile tamamladı. 


Turnuva genelinde de iki Amerikalısı Andre Spight ve Bryant Dunston ile etkili olan Ermenistan'da Spight 21.2 sayı - 3.8 ribaunt, Dunston ise 9.4 sayı - 9.2 ribaunt ortalamalarıyla mücadele ettiler. Dunston'ın ortalaması fazla kendini sıkmadığı grup maçları nedeniyle düşük kalırken, başarılı uzun final öncesinde yarı finalde İrlanda karşısında da 13 sayı - 14 ribaunt - 6 blokluk bir performans sergileyerek takımını şampiyonluğa taşıyan isimlerden biri oldu. Bryant 5 maçta yaptığı yaptığı toplam 15 blokla da turnuvanın blok kralı ünvanını elde etti. 

Turnuvada son iki şampiyonanın altın madalyalı ekibi Andorra gümüş madalyayı alırken, üçüncülük maçında İrlanda'yı mağlup eden San Marino ise bronzun sahibi oldu. Yine aynı tarihlerde Cebelitarık'ta yapılan Kadınlar turnuvasında ise İrlanda'yı 67-59 mağlup eden Malta altın madalyanın sahibi oldu. 

0 comments:

Yorum Gönder