5 Haziran 2016 Pazar

Anadolu Efes için final şimdi başladı

Basketbol Süper Ligi Play-Off final serisinin ikinci maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe'yi konuk eden Anadolu Efes, özellikle ikinci yarıdaki performansıyla sahadan 91-70 galip ayrılarak seride durumu 1-1'e getirdi. Farklı galibiyetle hem ilk maçtaki yenilginin moral bozukluğunu üzerinden atan Anadolu Efes, hem de salı günü Fenerbahçe Ülker Arena'ya taşınacak maç öncesi rakip sahaya galibiyetsiz gitme stresini de yaşamamış oldu.


Karşılaşmaya iki takım da yüksek hücum yüzdeleriyle başladılar. Özellikle dış şutlarda çok yüksek bir isabet oranı yakalanırken, 17-18 Fenerbahçe üstünlüğü ile geçilen ilk 6 dakikada iki takım da denediği 3'er üç sayı denemesinin tamamında isabet buldu. Televizyon molası sonrası Anadolu Efes'in hücumda hızı biraz kesilirken, bu durgunluğu iyi değerlendiren Fenerbahçe ilk çeyreği 23-29 önde kapattı. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken, yüzdeli hücumlar bu çeyreğin başında da devam etti. İlk 2.5 dakika 32-36 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçerken, artan tempo maçı koş koş basketboluna çevirmeye başladı. 24 saniyenin büyük bir kısmının kullanılmadığı hücumlar yavaş yavaş isabetsiz olmaya başlarken savunma konsantrasyonunun düşük olması bu sefer de fauller sonrası çizgiye daha çok gelinmesine neden oldu. Pota altında Saric ve Dunston, oyun kurucu pozisyonunda ise Heurtel'i iyi kullanan Anadolu Efes, çeyreğin sonlarına doğru farkı kapatıp öne geçmeyi başarırken, Cedi Osman'ın 10 saniye kala aldığı hücum ribaundu sonrası attığı basket devrenin skorunu 47-46 lacivert beyazlılar lehine belirledi. 


Üçüncü çeyreğe Anadolu Efes daha istekli başladı. Hem sert savunma hem de savunma kaynaklı hızlı hücumlarla sayılar bulan Efes, Obradovic'in 1 dakika içinde mola almasını sağladı. Cedi ve Doğuş'un savunmaya kattığı enerji Fenerbahçe hücumlarını oldukça bozarken, sarı lacivertli takım bu devredeki ilk sayısını 3.5 dakika sonra Udoh'un serbest atışlarından bulabildi. Savunma kaynaklı sayılar Efes savunmasını her geçen dakika daha da sertleştirirken, Fenerbahçe'nin top kayıpları sonrası gelen hızlı hücumlar 4.5 dakika içinde Anadolu Efes'i 58-47 öne taşıdı. Bulduğu momentumu koruyan ve farkı açmaya devam eden Efes, Cedi'nin skorer oyununa Tyus - Brown ikilisnin de pota altında destek olmasıyla farkı 15 sayıya kadar çıkararak (67-52) Obradovic'e bu çeyrekte ikinci kez mola aldırdı. Mola sonrası Dixon önderliğinde biraz daha istekli oynamaya başlayan Fenerbahçe yakaladığı 0-9'luk seri sonrası son dakikaya girerken farkı 10 sayıya kadar indirdi; fakat son dakika içinde yapılan hatalar ve Dixon'a çalınan teknik faul sonrası maçın son 10 dakikalık dilimine 73-59 Anadolu Efes üstünlüğüyle girildi. Final periyoduna önemli bir skor avantajıyla giren Anadolu Efes son çeyreğin başında da bu farkı daha da açarak son 5 dakikaya 22 sayılık bir farkla 84-62 önde girdi. Kalan süre rölantide giderken, Anadolu Efes sahadan 91-70 galip ayrılarak seride durumu 1-1'e getirdi.

Anadolu Efes'te Thomas Heurtel 17 sayı - 6 asist, Cedi Osman 16 sayı - 2 blok ve Jayson Granger 15 sayıyla en skorer isimleri olurlarken, Fenerbahçe'de ayakta kalabilen isimler 14 sayı - 12 ribaunt ile Ekpe Udoh, yine 14 sayı ile Pero Antic ve 11 sayı - 7 ribaunt ile Jan Vesely oldular. Takım istatistiklerinde ise tam 15 hücum ribaundu alan Fenerbahçe'nin en büyük eksisi yaptığı 13 top kaybı oldu. 

1 yorum:

  1. Maç sonunda Melih ve Saric arasında yaşanan anlamsız gerginlik de ilginçti. İki oyuncunun da bu tip şeyleri aşması lazım.

    YanıtlaSil