1 Mayıs 2016 Pazar

Türk Telekom'un tek şansı kaldı

Erkekler Basketbol Süper Ligi'nde bu hafta sahasında Torku Konyaspor'u 95-81 yenmesine rağmen, düşmeme yolundaki rakiplerinden Rönesans TED Ankara Kolejliler'in deplasmanda Trabzonspor Medical Park'ı yenmesiyle ligde kalma şansını iyice zora sokan Türk Telekom'un işi kalan iki haftada hem kendi hem de rakiplerinin maçlarına bağlı olacak. Önünde zorlu bir fikstür olan Ankara ekibi, bu  zorlu  maçları kazansa bile hem TED Kolej hem de İstanbul BBSK'nün kalan iki maçlarını kaybetmesini bekleyecek.
 
 
Ligde normal sezonun tamamlanmasına iki hafta kala, haftaya deplasmanda Galatasaray Odeabank, son hafta da kendi sahasında Banvit ile karşılaşacak Türk Telekom'un kümede kalması için bu iki maçta alacağı galibiyetler de yeterli olmayacak. Telekom'un hemen üstünde bulunan ve 9'ar galibiyeti bulunan iki ekip, Rönesans TED Ankara Kolejliler ve İstanbul BBSK kalan iki maçını kaybettiği takdirde oluşacak üçlü averaj Türk Telekom'un ligde kalmasını sağlarken, TED Kolej'i TBL'ye yolcu edecek. Yalnız şu da varki, İstanbul BBSK'nün önümüzdeki hafta ligden düşmesi kesinleşen Torku Konya ile oynayacak olması, Türk Telekom'un zorlu fikstürüyle zaten düşük olan bu ihtimali iyice azaltıyor. İstanbul ekibi ligin son haftasında da kendi sahasında Galatasaray ile oynarken, bu üçlü averajdaki bir diğer ekip Rönesans TED Ankara Kolejliler'in  kalan maçları ise  Anadolu Efes ve Royal Halı Gaziantep ile olacak.

2 yorum:

  1. Senelerdir hakettikleri yere bu sezon itibariyle geldiler. Ligimiz bir yükünden kurtuldu böylece.

    YanıtlaSil
  2. yıllardır bu kadar yatırım yapıp ta karşılığını alamayan bir başka kulüp var mıdır acaba dünyada? ercüment de cabası üstüne.

    YanıtlaSil