25 Mart 2016 Cuma

Zagreb'te bu akşamın özeti

Bu akşam Zagreb'e Cedevita karşısına E grubu lideri olarak grup liderliğini garantilemiş olarak giden Fenerbahçe rehavet havasında ve Pınar Karşıyaka maçında sakatlanan Vesely'den yoksun çıktığı maçta hiç beklemediği farklı bir mağlubiyetle karşılaştı. Maç boyunca sahada adeta yokları oynayan sarı lacivertli temsilcimiz sahadan 89-59'luk ağır bir yenilgiyle ayrılırken maçı Obradovic'in henüz son çeyreğe girmemişken maçtan ümidini kestiğini gösteren aşağıdaki fotoğraf özetledi. 


Böyle amaçsız bir maçın özetini yapmak anlamsız olacak; dolayısıyla Fenerbahçe'nin maçtan ne kadar kopuk olduğunu gösterecek birkaç istatistik paylaşmayı tercih ettim. Vesely'nin eksikliğinden çok kafaca maça hazır olmama nedeniyle olmasını umduğum bu akşamki performansın dikkat çeken istatistikleri şu şekilde oldu:


* Fenerbahçe maçın başında Antic'in üçlüğüyle 3-0 öne geçtikten sonra maçın tamamını geride götürdü. 
* Fenerbahçe 4 çeyrekte de 20 sayının üzerine çıkamazken (max 17), çeyrek başına yediği sayı sadece son çeyrekte 20'nin altına indi (18).
* Asistlerde 17-8 Cedevita üstünlüğü vardı. 
* Savunmada da hiç gayret göstermeyen temsilcimiz sadece 5 top çalabilirken (ki 2si son 3 dakkada geldi), Cedevtia maçı 10 top çalmayla tamamladı. 
* 3 sayılık isabetlerinde de Cedevita'nın %46 (7/15) - %17 (4/23)'lik üstünlüğü vardı. 
* Fenerbahçe serbest atış çizgisine 14 kez gelip 9 isabet bulurken, ev sahibi ekibin serbest atış çizgisinden performansı %81 (26/32) oldu. 
* İki takımın ilk beşini karşılaştırdığımızda Fenerbahçe'de Udoh çift hanelere çıkan tek isim olurken, Cedevita'da çift haneye ulaşamayan tek isim Luka Babic oldu.
* Fenerbahçe'de oyuna girip de sayı atmayan tek isim 0/2 iki sayı, 0/2 üç sayı, 1 ribaunt, 1 asist ile oynayan Bobby Dixon oldu.  

1 yorum:

  1. Vesely'nin yokluğu bu kadar etkilememeli takımı. Hele ki Udoh da sakat sakat oynarken Oly gibi bir eşleşme sonrası Fenerbahçe F4 bile görmeden veda edebilir Euroleague'e.

    YanıtlaSil