26 Mart 2016 Cumartesi

Botaş Ordu'ya 107 fark attı ama...

Yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle ligin ikinci yarısında sürekli olarak oyuncu kaybeden ve 2.5 ay önce oynadığı Beşiktaş maçı sonrası galibiyet alamayan Ordu Sportif'in sahasında bugünkü rakibi Botaş'tı. Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin son sırasına demirleyen Orduspor maç boyu sahada sadece 6 genç oyuncusuyla mücadele ederken, rakibinin de geri adım atmaması sonrası karşılaşmayı 107 sayı farkla 48-155 kaybetti. 


Ordu Sportif zor koşullarda mücadele ederken konuk Botaş'ın yabancı ağırlıklı kadrosuyla rekor peşinde koşması dikkatleri ve birçok basketbolseverin de tepkisini çekti. Karşılarında dağılmış bir kadro ve yaklaşık 20 yaş ortalamasıyla bir Orduspor bulan Botaş, maçın tamamına yakınında yabancılardan oluşan, as kadrosuyla mücadele ederken, rakibinin zayıflığını değerlendirip sayı bulma amaçlı 8-10 saniyelik hücumlarla farkı 100'ün üzerine çıkardı. İlk yarısı da 29-94 biten karşılaşmayı 107 sayı farkla kazanan Botaşspor'lu oyuncuların tarihi rekorun sevincini cidden yaşayıp yaşamadıklarını merak ediyorum açıkçası. 

Hiçbir coach ya da takımdan rakibine acımasını ya da güçsüz bir rakibe karşı oyunu yavaştan almasını bekleyemeyiz şüphesiz ki. Fakat böyle genç ve tecrübesiz bir rakibe karşı rekor amacıyla oynayan bir takımın da kendilerine saygı gösterilmesini beklemeleri biraz iyimserlik olur diye düşünüyorum. Mücadeleyi bırakmadan onurlu bir şekilde mücadeleyi sürdüren Ordu Sportif oyuncularını da gösterdikleri gayretten dolayı tebrik ederim. 

2 yorum:

  1. Botaşa gerçekten yazıklar olsun. Koçlarıda, oyuncularıda sportif ahlak değerlerinden nasiplenmemişler.
    Ordusporlu oyuncularda üzülmemeli. Hepsini ayrı ayrı kutluyoruz. İleride çok başarılı oyuncular olacaklar

    YanıtlaSil
  2. Bir de averaj düzelttik diye açıklamışlar. İkili averajın geçerli olduğundan haberleri yok sanırım.

    YanıtlaSil