7 Ocak 2016 Perşembe

Soğuk gecede Rus ateşi

Euro Cup'ta Last 32 gruplarının ilk haftası salı günü ve dün oynanan maçlarla tamamlandı. Ocak ayının kuzey iklimi ve donduran soğuğunda oynanan maçlarda Rus takımlarından Avtodor Saratov ve Unics Kazan kendi salonlarında kazanırlarken, bu takımlardaki iki oyuncu gösterdikleri performanslarla hem ilk raundun en etkili isimleri oldular; hem de takımlarına kazandırdıkları galibiyetlerle soğuk havada kendilerini desteklemeye gelen taraftarların içini ısıtan bir basketbol sahaya yansıttılar. 


Unics Kazan'ın sahası Basket Hall Kazan'da Nizhny Novgorod'u 84-74 mağlup ettiği karşılaşmada 25 sayı, 12 asist kaydederek double double yapan Quino Colom elde ettiği 41 index rating puanı ile Last 32 ilk maçlarının en verimli oyuncusu oldu. Andorra asıllı İspanyol guard üç sayı çizgisi gerisinden 3/6, serbest atışlardan 6/7 isabet sağlarken aldığı 5 ribauntla da dikkat çekti. Colom sahada kaldığı 38 dakikada takımını son derece iyi yönlendirirken kendisine yapılan 8 faul de kolay durdurulamadığının bir kanıtı oldu. 


Gecenin bir diğer yanan bileği ise Avtodor Saratov'un ABD'li pivotu Travis Peterson'du. 2.08'lik boyuna rağmen aynı zamanda başarılı bir şutör olan Peterson, Saratov'un Kristall Arena'da Hapoel Jerusalem'i 105-96 yendiği karşılaşmada 29 sayı, 14 ribaunt ile 39 index puanı elde etti. 6/10 ikilik, 3/9 üçlük, 8/8 serbest atış yüzdesi yakalayan Amerikalı uzun 14 ribauntun yanında 3 asist, 2 top çalma ve 1 de blokla etkili performansını perçinleyerek Saratov'un galibiyetinde başrolü oynadı. 

Hem Colom hem de Peterson performanslarıyla, soğuk Rusya akşamını ısıtmak için çeyrek aralarında taraftarı coşturan amigo kızlarla ciddi bir yarışa girmişe benziyorlar. Bakalım bu performanslar kupanın ilerleyen haftalarında daha da ileri gidebilecek mi...


1 yorum:

  1. BMS isimli diziden ponpon kızlar dikkatimi çekmeye başladı. Vesileyle basketbol izlemeye başlamıştım.Quino'nun cidden çok sağlam bir oyuncu düşünmekteyim.

    YanıtlaSil