31 Ocak 2016 Pazar

Golden State Warriors rekor peşinde

NBA'de normal sezonun yarısından fazlası geride kalırken Golden State Warriors yakaladığı başarılı performans ve galibiyet yüzdesiyle gözünü Chicago Bulls'un rekoruna dikmiş durumda. Bu sezon oynadığı 47 maçta 43 galibiyet elde eden Warriors, kalan maçlarda alacağı galibiyetlerle Bulls'un 1995-96 sezonunda elde ettiği 72-10'luk galibiyet yüzdesi rekorunu kırmanın peşinde. Süper yıldız Stephen Curry önderliğinde yeni sezona müthiş bir başlangıç yapan ve sadece 4 kez yenilgi yaşayan son NBA şampiyonu Warriors, şu ana kadarki yüzdesini koruduğu sürece bu rekoru kırmakta fazla da zorlanmayacağa benziyor. 


Warriors'un perfromansının ve kıracağı rekorun önemini anlatmaya gerek var mı tartışılır; fakat yine de altını çizmek için 95-96 sezonuna dönüp Bulls'un performansını hatırlayalım. Michael Jordan, Scottie Pippen, Toni Kukoc, Dennis Rodman, Steve Kerr, Ron Harper, Luc Longley gibi isimlerden oluşan Boğalar, sezona fırtına gibi başlamış ve 30.4 sayı ortalamasıyla sezonu tamamlayan Jordan'ın önderliğinde 70-12'lik bir performans yakalamıştı. Jordan dışında Pippen'ın 19.4 sayı, Dennis Rodman'ın 14.9 ribaunt, Longley'nin 1.4 blok, Kerr'ün %52 üç sayı istatistiği ile katkıda bulunduğu bu performans NBA rekoru olarak tarihe geçerken, sonrasındaki 20 sene bu rekoru geçebilen takım olmamıştı. Jordan ve arkadaşlarının bu rekor performansı 47 maç sonunda hangi seviyedeydi karşılaştırması yapmak gerekirse ise, Bulls'un 47 maçta Warriors'tan 1 eksik - 42 galibiyeti olduğunu görmekteyiz. 


Günümüzde tekrar dönecek olursak Warriors'un önünde 35 maçlık bir seri kaldığını görüyoruz. Aynı istikrarı ne kadar korurlar, o bir soru işareti; fakat ilk 47 maçta alınan 43 galibiyet ve hala Bulls'un rekor senesindeki ilerleyişinin önünde olmaları bu rekorun çok uzakta olmadığını göstermekte. Stephen Curry'nin önderliğinde Klay Thompson'ın skorer, Harrison Barnes, Andre Iguodala ve Draymond Green'in çok yönlü oyunları ve Andrew Bogut'un pota altındaki duruşu Warriors'un rekor yolundaki koşusunda önemli teminatlar. Sakatlıklar bu ekibin yolunu kesmediği sürece sezon sonunda NBA yeni ve uzun soluklu bir rekora daha tanıklık edecek gibi gözüküyor.

2 yorum:

  1. Jordan'ın rekorlarını silebilmek kolay değil. Rekoru Curry değil diğer takımların zayıflıkları kırıyor

    YanıtlaSil
  2. Öyle ya da böyle tarihe rekorlar geçiyor. Onlar akılda kalıyor Bu yüzden ben Jordan'ın ve Bulls'un efsane kadrosunun rekorlar kitabından silinmesini istemem. Curry ve Warriors'a yenilgiler diliyorum.

    YanıtlaSil