15 Kasım 2015 Pazar

Royal Halı Gaziantep'in üçlük sevdası

Bugün Karşıyaka Arena'da oynanan Pınar Karşıyaka - Royal Halı Gaziantep maçında konuk ekibin üç sayı atışları, çekişmeli geçen maçın heyecanından sonra basketbolseverlerin dikkatini çeken ikinci konu oldu. Konuk ekip özellikle ilk çeyrekte üç sayı isabetleri sonrasında üç sayı denemelerinde korkusuz davranırken, maç boyunca tam 43 üç sayı denemesi yaparak ilginç bir rekora ulaştı. Bu 43 denemenin 16'sı isabet bulurken, isabet yüzdesi ise %37 oldu. 


Tabi böyle bir istatistik yakalamışken birkaç karşılaştırma yapmamak olmaz. Öncelikle Royal Halı Gaziantep tam 43 üç sayılık attış denerken, iki sayılık atış deneme sayısı 24'te kaldı. 7 isabetle en fazla üç sayı isabeti kaydeden Andrew Rautins 15 üç sayı denemesiyle Pınar Karşıyaka'nın takım halindeki üç sayı deneme sayısına ulaştı. İsabetlere bakacak olursak ise 16 üç sayı isabetine karşı 7 iki sayı isabeti kaydeden Royal Halı Gaziantep, üç sayı deneyip de isabet kaydedemeyen tek isim ise 0/4 ile Can Öğüt oldu. 

Noktayı koymadan küçük bir not daha, Antep rakip sahada bu kadar üç sayı isabeti sağlarken, kendi çemberlerinde oynayan ev sahibi Pınar Karşıyaka ise karşılaşmayı 2/15 üç sayı isabetiyle tamamladı. Bu iki üçlük ise Muhammed Baygül ve Kenny Gabriel'den geldi. 

1 yorum:

  1. Eskiden Arena'da Karşıyaka yağmur gibi üçlük atardı. Şimdiki duruma bakın bi de :(

    YanıtlaSil