25 Ekim 2015 Pazar

Yükselişteki Galatasaray Gaziantep'i rahat yendi: 78-63

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde günün açılış mücadelesi Galatasaray Odeabank ile Royal Halı Gaziantep arasında oynandı. Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Galatasaray ilk yarıda sahaya koyduğu basketbolla rakibine kabul ettirdiği üstünlüğünü maç sonuna kadar devam ettirerek sahadan 78-63 galip ayrıldı ve ligdeki üçüncü maçında ikinci galibiyetini aldı. Royal Halı Gaziantep ise üçüncü maçında ikinci yenilgisini alırken, takımın sahadaki basketbolu bu sezonki amacın Play-Off'tan çok alt sıralardan uzak durmak olduğunu gösteren bir şekildeydi. 


Karşılaşmanın başında Galatasaray savunması mı yoksa Antep'in hücumdaki dağınıklığı kaynaklı mı olduğu tartışılır; ama gözle görülür bir sarı kırmızılı ekip hakimiyeti vardı sahada. Sayı bulmakta hiç zorlanmayan Galatasaray ritmini bulurken, Royal Halı Gaziantep'in dengesiz hücumları sonrası ilk çeyrek 23-10 Cimbom üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyreğe önce Dorsey, ardından da Ege Arar'ın basketleriyle başlayan Galatasaray 11-0'lık seriyle skoru 34-10'a getirdi. Sarı kırmızılılarda oyuna giren tüm isimler bir şekilde etkili olurken, oyun disiplininden iyice kopan Royal Halı Gaziantep tam anlamıyla dağılma dönemine girdi. Devrenin son iki dakikasına 44-12 Galatasaray üstünlüğüyle girilirken, Altan Erol'un 7 sayısı Antep ekibine soyunma odasına giderken az da olsa moral verdi: 46-19. 


Karşılaşmanın ikinci yarısı ile ilgili bir analiz yapmanın çok bir anlamı olmayacak, zira Galatasaray rotasyonu kullanarak tüm isimlere eşit süreler vermeye çalışırken, ilk yarıdaki savunma sertliğinden de bir nebze vazgeçmiş oldu. Bu devrede Royal Halı Gaziantep Altan ve Rautins ile sayı bulurken, Galatasaray'da da İzzet dışında oyuna giren tüm oyuncular sayı kaydettiler. Üçüncü çeyrekte rolantide geçen oyun sonrası farkı 18'e indiren (60-42) Gaziantep'in çabası ise maç sonundaki 78-63'lük skoru daha da indirmeye yeterli olmadı. 

Galatasaray Odeabank'ta rotasyondaki isimlerin çoğu sayı bulunca, farklı galibiyete rağmen skora bariz etki yapan bir isim bulunmazken, Sinan Güler ve Vladimir Micov 11'er sayıyla en skorer isimler oldular. Ege Arar ise 10 sayı, 3 ribauntluk performansıyla aldığı süreyi iyi bir şekilde değerlendirmiş oldu. Royal Halı Gaziantep'in en etkili ismi ise 15 sayı, 10 ribaunt ile karşılaşmayı tamamlayan Altan Erol oldu. 

2 yorum:

  1. Her ne kadar maç kopmuş olsa da Ege'nin süre alıp bu süreyi de iyi kullanmasına çok sevindim. Umarım böyle devam eder

    YanıtlaSil
  2. Şampiyon cimbom

    YanıtlaSil