10 Ekim 2015 Cumartesi

Süper Lig'de sezon açılışı Daçka'dan

Türkiye Basketbol Süper Ligi 2015-2016 sezonunun açılışı bugün Gaziantep'te oynanan Royal Halı Gaziantep - Darüşşafaka Doğuş karşılaşmasıyla yapıldı. Mücadelenin üst düzeyde; fakat basketbol kalitesinin düşük olduğu karşılaşmada üstünlük iki takım arasında uzun süre el değiştirirken, final çeyreğinin ikinci yarısı itibariyle oyuna ağırlığını koyan konuk ekip Darüşşafaka son 5 dakikadaki 4-15'lik serisiyle sahadan 53-59 galip ayrılarak sezona galibiyetle başladı. Bu galibiyetle hafta içi çıkacağı tarihinin ilk Euroleague maçı öncesi moral bulan Daçka, sahaya yansıttığı basketbolla ise sınıfta kaldı. 


Karşılaşmanın ilk çeyreğinde daha etkili olan taraf Darüşşafaka Doğuş oldu. Maça 1 numarada genç oyun kurucusu Doğuş ile başlayan Oktay Mahmudi'nin bu tercihi savunmada işe yararken, 10 dakika içinde 12 oyuncusunu da rotasyonda oyuna dahil eden Darüşşafaka ilk çeyreği 15-9 önde tamamladı. İkinci çeyrekte daha etkili savunma yapmaya başlayan Gaziantep oyuna dengeyi getirirken, pota altında Ruzic'in akıllı, Williams'ın da skorer oyunuyla devre sonunda farkı 1 sayıya kadar indirdi: 28-29

İki takımın ilk yarıdaki kısır ve düşük kalitedeki basketbolu ikinci yarıda da devam etti. Zaman zaman oyunda birkaç dakikalık basketsiz zaman dilimleri izlenirken, mücadele ise üst seviyede kaldı. Bu çeyrekte Williams ile sayı bulmaya devam eden Royal Halı Gaziantep skorda üstünlüğü eline alırken, geniş kadrosunda bir türlü istikrarlı beşi bulamayan Mahmudi'nin Daçkası sadece 11 sayı bulabildi. Darüşşafaka hücumlarında top çok fazla Preldzic'in elinde kalmaya başlarken, yanındaki Redding, Gordon, Ender gibi guardların kontrolü alamaması çeyrek sonunda üstünlüğü ev sahibi ekibe getirdi. Final çeyreğine 42-40 üstünlükle giren Royal Halı Gaziantep son çeyreğin ilk dakikalarında da üstünlüğünü korudu. İki takım da çok kötü hücum ederken, karşılıklı boş dönülen hücumlar sonrası son 5 dakikaya 49-44 Royal Halı Gaziantep üstünlüğüyle girildi. Toplamda yaklaşık 10 hücumda iki takım da sayı bulamazken, Harangody ve Emir'le bu sessizliği bozan Daçka, yakaladığı 7-0'lık seriyle 3 dakika kala 49-51 öne geçti. 5 faul alan Rautins'in yokluğunda hata yapmaya başlayan ve top kayıpları sonrası hücumlardan boş dönen Royal Halı Gaziantep, savunmada da hatalara devam edince sahadan 53-59 galip ayrılan Darüşşafaka Doğuş sezonun ilk galibiyetini elde etti. 

Darüşşafaka Doğuş'ta Emir Preldzic 11 sayı, 3 ribaunt; Jamon Lucas Gordon 10 sayı, 4 ribaunt; Reginald Redding ise 9 sayı, 5 ribaunt ile karşılaşmayı tamamlarlarken, Royal Halı Gaziantep'te Jawad Williams'ın 23 sayı, 6 ribauntluk performansı galibiyet için yeterli olmadı. 

2 yorum:

  1. Daçka bu oyunla Euroleague'de rezil kepaze olur. Mahmudi bu kadroyu kaldıramaz.

    YanıtlaSil
  2. O kadar kesin yargılı olmasak da bizde de benzer bir izlenim söz konusu. Umarım yanıltır bizi.

    YanıtlaSil