25 Ekim 2015 Pazar

Pınar Karşıyaka seriye bağladı: 80-105

Sport Toto Basketbol Süper Ligi'nde İstanbul'da Büyükşehir Belediye'nin konuğu olan Pınar Karşıyaka rakibini 80-105 mağlup ederek ligde üst üste ikinci maçından 100 sayının üstünde bir galibiyetle ayrıldı. Geçtiğimiz hafta sahasında Türk Telekom'a karşı da 100 sayı kaydeden Kaf Kaf böylece 3 maç sonunda 100.3 sayı ortalaması elde ederek skorer yönünü bir kez daha kanıtladı. İstanbul Büyükşehir Belediye ise bu sezon ikinci maçından da mağlup ayrıdı. 


Maça Markota ve Denmon 'un sayılarıyla hızlı başlayan Büyükşehir Belediye ilk 7 sayıyı kaydederken çeyreği 24-22 önde tamamladı. Ufuk Sarıca ikinci çeyrekle birlikte rotasyonu kullanıp takımı sahada diri tutarken, dar Belediye rotasyonuna karşı da avantaj elde etti. Bu çeyrekte Kerem Gönlüm ve Josh Carter ile gelen sayılar önce Karşıyaka'yı öne geçirdi; ardından de devre sonunda 43-51'lik üstünlüğü yeşil kırmızılılara getirdi. Büyükşehir Belediye bu çeyrekte Armand ve Markota'nın sayıları ile maçta kalırken Markota 11, Armand da 9 sayıyla devreyi tamamladı. 

İkinci devre karşılıklı basketlerle başlarken, çeyreğin ikinci yarısında Kerem Gönlüm ve Ragland'ın sayılarıyla etkili olan Karşıyaka'nın oyununu bir vites artırdığını izledik. Bu çeyrekte Ragland hem sayı hem de asistleriyle geldiğinden beri Kaf Kaf'a en faydalı oyununu sahaya yansıtırken, çeyrek sonuna geldiğimizde Kerem Gönlüm de 17 sayıya ulaşmıştı. Çeyreğin bitimine saniyeler kala Klobucar'ın üç sayılık isabeti sonrası son 10 dakikaya 66-75 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle girildi. Final periyoduna Justin Carter'ın dominant oyunu ve sayılarıyla başlayan Karşıyaka bitime 5 dakika kala farkı 16 sayıya çıkardı: 74-90. Kenan ve Ragland'ın sayılarıyla farkı açmaya devam eden yeşil kırmızılılar Palacios'un basketiyle 100 sayıya ulaşırken, sahadan da 80-105 galip ayrıldı. 

Pınar Karşıyaka'da Joe Ragland 18 sayı 12 asistle takıma geldiğinden beri en etkili performansını sergilerken, Kerem Gönlüm 17 sayı, 8 ribaunt, Justin Carter 16 sayı, 4 ribaunt, Josh Carter 13 sayı, 5 ribaunt, Kenan Sipahi ve Colton Iverson da 12'şer sayıyla çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular. 6.5 dakika sahada kalan Egemen Güven de 2 sayı, 4 ribaunt, 2 blokluk bir performans sergiledi. İstanbul Büyükşehir Belediye'de ise Damir Markota 22 sayı, 4 ribaunt ile takımın en skoreri oldu. 

1 yorum:

  1. Karşıyaka'ya karşı atarak kazanılmayacağını anlaması gerekiyor rakiplerin. Önce atıcıları durdurmaları hızı kesmeleri lazım. Her ne kadar rakipleri zayıf olsa da 3 maçta 301 sayı büyük başarı.

    YanıtlaSil