10 Ekim 2015 Cumartesi

Olaylı maçta kupa Fenerbahçe'nin



Türkiye Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası Galatasaray'ı 52-48 mağlup eden Fenerbahçe'nin oldu. Sarı lacivertliler böylece bu kupayı 11.kez kazanarak en fazla kazanan takım olma ünvanlarını korudular. Tribün olayları nedeniyle sahadaki mücadelenin keyfine varmakta zorlandığımız maç karşılıklı sayılarla başlarken ilk çeyrek 16-20, devre 28-30 Fenerbahçe üstünlüğü ile geçildi. Takımlar soyunma odası dönüşü takımlar sahaya döndüklerinde dikkatler sahadaki basketboldan öte tribünlerde karşılıklı atılan yabancı maddeler, kırılan koltuklar ve patlayan ses bombalarındaydı. Düzenli olarak patlayan ses bombaları eşliğinde sahadaki basketbolcuların da konsantrasyonlarının dağıldı bu çeyrek oldukça kısır geçerken final periyoduna 33-39 Fenerbahçe önde girdi. Final periyodunda Fenerbahçe Levander, Galatasaray da Loyd ile sayılar bulurken, son 2 dakikaya 48-50 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi. Kalan 2 dakikada iki takımda arka arkaya hücumlardan boş dönerken bitime 5 saniye kala Verameyenka'nın serbest atışları maçı ve kupayı kazanan takımı belirledi: 48-52. 
Fenerbahçe'de Jantel Levander 15 sayı - 14 ribaunt ile yıldızlaşırken, Alexandria Quigley de 13 sayı ile ona eşlik etti. Galatasaray'da ise Jelena Dubljevic 18, Blessing Loyd ise 14 sayı kaydettiler. 

2 yorum:

  1. O gürültüde, ses bombaları altında tv'den izlerken bile rahatsız oldum. Hakemlerin maçı devam ettirmesi büyük skandaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar hassas olduğumuz bugünlerde, takım taraftarlarının da biraz da sağduyulu hareket etmesi lazım. Samsun'da yaşananlar cidden hiç hoş değildi.

      Sil