3 Ekim 2015 Cumartesi

Kupa canavarı Pınar Karşıyaka


Pınar Cup'ta ikinci gün mücadeleleri sonunda ligimizin son şampiyonu Pınar Karşıyaka, konuk ettiği Trabzonspor Medical Park'ı 74-70 mağlup ederek son maç öncesinde kupayı kazanmayı garantiledi. Son maçında PAOK ile karşılaşacak olan Kaf Kaf, bugünkü maçı kaybetse bile ikili averajla kupanın sahibi olacak. Kaf Kaf böylece Yunanistan'daki Nikos Galis Cup sonrası katıldığı bir özel turnuvada daha kupanın sahibi oldu. 


Baştan sona Pınar Karşıyaka'nın üstünlüğünde geçen karşılaşmanın ilk devresinde pota altında Kenny Gabriel ve dışarıdan Muhammet Baygül ile sayılar bulan Kaf Kaf, devreyi 38-29 önde geçti. Trabzonspor Medical Park Stipanovic, Kulig ve Kinsey'in gayretleriyle farkın açılıp maçın kopmasına bir türlü izin vermezken, kritik anlarda Ragland'ın insiyatif alması, Palacios ve Carter'dan gelen sayılarla Karşıyaka skorda hep önde kalmasını bildi. Son iki dakika içinde gelen 8-0'lık Trabzon serisi skoru 69-68'e getirse de, Karşıyaka'nın genç pivotu Egemen Güven'in basket faulüyle can bulan Karşıyaka sahadan da 74-70 galip ayrıldı. 

Pınar Karşıyaka'da Kenny Gabriel 15 sayı, 12 ribaunt, 4 top çalma ile en etkili isim olurken, Joe Ragland 15 sayı, 3 asist ile oynadı. Trabzonspor Medical Park'ta ise Andrija Stipanovic ve Tarence Kinsey 14'er sayı kaydettiler. 

Günün diğer maçında TED Ankara Kolejliler PAOK'u 74-66 mağlup etti. Turnuvanın son gününde ise bugün 13:45'te TED Ankara Kolejliler - Trabzonspor Medical Park ve 16:00'da PAOK - Pınar Karşıyaka maçları oynanacak. 

0 comments:

Yorum Gönder