18 Ekim 2015 Pazar

Kartal'a Giresun'da uçuş yasak

Ligin ilk haftasında aldıkları ağır Karşıyaka yenilgisinin yaralarını hafta için Litvanya'da aldığı galibiyetle saran Beşiktaş Sompo Japan, Basketbol Süper Ligi'ne tekrar yenilgiyle döndü. Giresun'da Akın Çorap YeşilGiresun Belediye'nin konuğu olan Beşiktaş, baştan sona geride götürdüğü karşılaşmadan 79-74 mağlup ayılarak ligdeki ikinci maçını da yenilgiyle kapattı.


Maça Dulkys ve Crocker'ın sayılarıyla başlayıp 3.5 dakika içinde 10-2 öne geçen YeşilGiresun Belediye taraftarının da desteğini arkasına alıp ilk çeyreği 16-13 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de Crocker ve Akındele'nin sayılarıyla başlayan Yeşilgiresun, Beşiktaş'ın rotasyonu devreye sokup skoru çevirme yönündeki tüm çabalarına rağmen tekrar farkı açtı: 24-15. Karşılıklı sayılarla geçen çeyreğin ikinci yarısında fark aynı seviyelerde korunurken devreye noktayı Kartal'ın üç sayılık basketi koydu: 31-26.


İkinci devreye Lampe'nin basketleriyle başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Kartal'ın da getirdiği canlılıkla farkı kapattı. Çeyreğin son dakikasına girerken genç oyunun üçlüğüyle öne de geçen Beşiktaş, Dulkys ve Radosevic'in karşılıklı sayıları sonrası son 10 dakikaya 46-47 önde girdi. Final periyodu ev sahibi ekipte Hosley - Crocker, konuk takımda ise Engin- Kartal ikililerinin basketleriyle başlarken, Crocker ve Bradley'in sayıları YeşilGiresun Belediye'yi bir adım öne taşıdı. Beşiktaş'ın savunmadaki gayreti düşük şut yüzdesi nedeniyle farkın kapanması için yeterli olmazken, önce Bradley ardından da Akındele ile sayılar bulan evsahibi takım sahadan 79-74 galip ayrılarak kendi sahasındaki ilk Süper Lig maçında galibiyet elde etti. 

Akın Çorap YeşilGiresun Belediye'de 22 sayı, 4 ribaunt ile oynayan Lamar Crocker en skorer isim olurken, Ayodeji Akındele 14 sayı, 12 ribaunt; Ramel Bradley 13 sayı, 3 asist ve Deividas Dulkys 12 sayı, 4 ribaunt, 5 asistle karşılaşmayı tamamladılar. Beşiktaş Sompo Japan'de ise Kartal Özmızrak 12, Macej Lampe'de ise 11 sayı ile çift haneye ulaşan iki isim oldular. 

0 comments:

Yorum Gönder