23 Ekim 2015 Cuma

Kaf Kaf'ın gücü Pana'ya yetmedi: 85-73

Geçtiğimiz hafta Turkish Airlines Euroleague'e merhaba maçında sahasında Barcelona Lassa karşısında aldığı galibiyetle tüm dikkatleri bir anda üzerine çeken Pınar Karşıyaka, Atina deplasmanından eli boş döndü. Güçlü rakibi Panathinaikos karşısında ilk çeyrekte kontrolü rakibine kaptırarak 15 sayı geriye düşen yeşil kırmızılılar yer yer farkı tek hanelere indirseler de, galibiyet için yeterli skoru bulamayınca sahadan 85-73 mağlup ayrıldılar. Kaf Kaf bu sonuçla ikinci maçlar sonunda ilk kez yenilgiyle tanıştı. 


Maç boyunca hücumda oldukça zorlanan ve birçok hücumu zorlama şutlarla sonlandıran Pınar Karşıyaka, 40 dakika boyunca 2 sayılık atış denemesinden fazla üç sayı deneyerek hücumdaki etkisizliğini istatistiklere de yansıttı. Tam 31 üç sayı denemesi yapan Kaf Kaf bunlardan sadece 7 isabet bulabildi. Bu tip durumlarda geçtiğimiz sezon Dixon, Strawberry, Diebler üçlüsünün kişisel gayretleri Kaf Kaf'ı ayakta tutarken, Ragland'ın bu sezon bu görevde henüz aynı çizgiyi yakalayamaması Ufuk Sarıca'yı da düşündürüyor olsa gerek ki, ilk beşte Kenan tercihiyle maça başlıyor. Disiplin sorunu da olası olan Ragland ile Sarıca'nın ne kadar anlaşacağı Karşıyaka'nın ilerleyen maçları için oldukça kritik olacak. Hatırlarsak Dixon'da benzer yorumlarla takıma katılmış; fakat 3 sene içinde takımın lideri ve yıldızı olmuştu. 

Yine şut yüzdesine bakacak olursak Karşıyaka'nın bu akşam Diebler'ı da çok aradığını söylemek doğru olur. Oaka'nın havasından mıdır nedir, Carter olsun, Ragland olsun, Muhammed olsun, normalde rahatlıkla sokacakları üçlükleri kaçırırlarken, takımın farkı kapatmaya çalıştığı dönemlerde hızın kesilmesine neden oldular. Benzer durum ev sahibi ekipte yaşanmazken, James Gist 3/3, Diamantidis 3/6, Sasha Pavlovic 2/3 ve Antonis Fotsis de 2/4 ile kritik üçlüklerden isabet sağladılar. James Gist aynı zamanda atletizmini pota altında olsun, ikili oyunlarda olsun oldukça etkili kullanarak 27 sayı, 6 asist, 1 blokla yıldızlaştı. Fenerbahçe'deki performansını bildiğimiz Gist'in bu oyunu Karşıyaka savunmasındaki konsantrasyon eksikliğini de gözler önüne sermiş oldu. Tabi Diamantidis'e de şapka çıkarmak lazım. İlerleyen yaşına rağmen 27 dakika sahada kalarak 12 sayı, 8 asist yapan tecrübeli guard Pana'nın en etkili iki isminden biri oldu. 


Pınar Karşıyaka'da bu sezon başı itibariyle geçen sezona kıyasla performansını oldukça yükselten Kenny Gabriel yine takımın en diri ismi olarak gözüktü. Özellikle ilk yarıda Karşıyaka'nın farklı geri dönüştüğü anlarda sayı yükünü çeken Gabriel 17 sayı 10 ribaunt, 3 asistlik performansıyla Kaf Kaf'ın en iyi ismi oldu. Juan Palacios da farkın kapandığı anlarda sahnedeki isimdi. Kolombiyalı uzun 14 sayı, 2 top çalma ile oynarken, Josh Carter ise 10 sayı, 3 asist, 3 top çalma ile karşılaşmayı tamamladı. 

Karşıyaka bu akşam 12 sayı farkla kaybetti; fakat bu kadar kötü oyuna rağmen Panathinaikos karşısında alınan bu yenilgi taraftarları İzmir'de oynanacak maç için umutlandırdı. Justin Carter'ın saha içi isabeti olmadan 4 sayıda kaldığı, Ragland'ın garbage time dışında etkisiz kaldığı ve takımı oynatmaktan uzak olduğu, şutların girmediği bir akşamda hala "şu olsaydı alabilirdik" denebildiği bir maç sonrası Atina'da Kaf Kaf'ı destekleyen 500 civarındaki Karşıyakalı da muhtemelen, "Arena'da görüşürüz" diyerek dönüş yoluna çıkacaklardır. 

2 yorum:

  1. İlk çeyreğe "aaa OAKA burasıymış" havasıyla başlayınca Euroleague'de 5 dakika ciddiyeti kaybedince ne olur dersi aldık. Çok kötü oynamamıza rağmen Pana da maçı çok ciddiye almayınca makul sayılabilecek 12 sayılık bir yenilgi aldık. Ama insan yine de üst üste 2 üçlük sokabilsek olur muydu demeden edemiyor.

    YanıtlaSil
  2. Ragland yerine Dixon olsa bumaçı alırdık

    YanıtlaSil