16 Ekim 2015 Cuma

Kaf Kaf'ın Euroleague siftahı muhteşem oldu : 71-62

Basketbol ligimizin son şampiyonu Pınar Karşıyaka tarihinde çıktığı ilk Turkish Airlines Euroleague maçında İspanyol devi Barcelona Lassa'yı 71-62 mağlup ederek "Euroleague debut"ında dikkatleri üzerine çekti. Başa baş geçen ilk devre sonrasında üçüncü çeyrekte sağladığı 25-11'lik üstünlükle skor üstünlüğünü eline alan Kaf Kaf, final periyodunda son birkaç dakikada bocalasa da sahadan 71-62 galip ayrılmasını bildi. 


Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk çeyreğinde Ragland ve Iverson ile etkili olan Pınar Karşıyaka, ısrarla içeriden hücum edip sayılar bulurken, Barcelona'nın orta mesafeli şutlarına engel olamayınca çeyrek 18-18 tamamlandı. İkinci çeyrek oldukça düşük skorlu geçerken, iki takım da savunmada iyi olmaktan öte, oldukça kötü hücum ettiler. Bu çeyrekte savunmasıyla ayaktan kalan Kaf Kaf çeyreğin sonunda Iverson'ın hücum ribaundu ve sonrasında bulduğu basket faulle soyunma odasına 29-27 üstün gitti. 

Soyunma odası dönüşü ilk yarıda oldukça düşük yüzdeyle oynayan Barcelona'nın vitesi artıracağını düşünüyorduk. Fakat sahneye öyle bir Karşıyaka çıktı ki, sert savunma ve sonrasında Barcelona'nın zorlama atışları sonrası gelen savunma kaynaklı sayılara taraftarın da itici gücü eklenince temsilcimiz  8-0'lık bir seriyle farkı 10 sayıya kadar çıkarttı: 37-27. Çeyreğin sonlarında Kerem'in devreye girmesiyle farkı iyice açan Karşıyaka, Kerem ve Ragland üçlükleriyle final periyoduna 54-38 önde girdi. Son 10 dakikaya Barcelona biraz daha dirençli başladı. Karşıyaka'nın savunmada yorgunluk belirtileri göstermesi ve sonrasında Barcelona'nın yükselen şut yüzdesi farkı önce tek hanelere indirirken son dakikaya 67-60 yeşil kırmızılıların üstünlüğüyle girildi. Son dakika içinde kritik bir de top kaybı yapan Kaf Kaf'ın imdadına Gabriel'in kritik smacı yetişirken, sahadan 71-62 galip ayrılan Pınar Karşıyaka böylece Euroelague'deki ilk maçında çok değerli bir galibiyet elde etmiş oldu. 

Pınar Karşıyaka'da Colton Iverson16 sayı, 8 ribaunt ile en skorer isim olurken, Kenny Gabriel 12 sayı, 10 ribaunt; Justin Carter da 11 sayı, 6 ribaunt, 2 blok ile karşılaşmayı tamamladılar. Joe Ragland'ın zaman zaman oyun disiplininden koptuğu anlarda önemli sorumluluk alan Kenan Sipahi de 5 sayı, 6 asist ile oynarken, Karşıyaka'daki ilk Avrupa deneyiminde göz doldurdu. Barcelona Lassa'da ise en skorer isim 14 sayı, 7 ribaunt ile Justin Doellman oldu. 

2 yorum:

  1. Bu maçı Arena'da yaşamadan anlatmak olanaksız. Olağanüstü bir giriş yaptı Kaf Kaf Euroleague'e. Şimdi Pana deplasmanı var. Çok daha zor olacak.

    YanıtlaSil