23 Ekim 2015 Cuma

Fenerbahçe paramparça : 91-70

Geçtiğimiz hafta Turkish Airlines Euroleague'e Bayern Münih galibiyetle başlayan Fenerbahçe A Grubu'ndaki ikinci maçında Fransa deplasmanında beklemediği bir yenilgi aldı. İlk yarının son dakikasında rakibine verdiği 9-0'lık seri sonrası soyunma odasına moralsiz giden Fenerbahçe, ikinci yarıda beklenen geri dönüşü yapamayarak sahadan 91-70'lik yenilgiyle ayrıldı. Fenerbahçe bu sonuçla ikinci maçında ilk yenilgisini alırken, A Grubu'ndaki tüm takımların 1 galibiyet- 1 mağlubiyeti oldu. 


Karşılaşmanın başında Kyle Weems'in sayılarına bir çözüm bulamayan Fenerbahçe ilk 3 dakikayı 10-4 geride geçti. Bu dakikadan sonra savunmada daha iyi geri koşan ve adam paylaşımını iyi yapan temsilcimiz; Bogdanovic, Antic ve Sloukas'ın ardarda üçlükleri sonrası ritmini bularak öne geçti. Hızlı basketbola sahne olan ilk çeyrekte hem içerden hem dışarda sayı bulmakta zorlanmayan sarı lacivertliler çeyreği de 21-24 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında özellikle hücumdaki hızımız kesilince Strasbourg oyuna dengeyi getirdi. İlk çeyreğin sonlarında oyuna dahil olan Udoh'un yaptığı top kayıpları ve Antic'in yarattığı etkiyi yapamaması, Melih'in çeyrek başındaki üçlük ardından yaptığı yanlış seçimler sonrası düşük şut yüzdesi sarı lacivertlilerin kontrolü ele almasını engelledi. Yüksek skorlu geçen ilk devrede Strasbourg'da uzak mesafeli şutlar Fransız ekibinin maçta kalmasını sağlarken, Fenerbahçe de bu sayılara cevabı Bobby Dixon'ın üç sayıları ve içeride Udoh'u beslediği asistleriyle verdi. Devrenin son 2 dakikasına 40-41 Fenerbahçe üstünlüğüyle girilirken bu iki dakikada 7'si Beaubois'den gelen 9-0'lık Strasbourg serisi Fransız ekibinin soyunma odasına 49-41 önde gitmesini sağladı. İlk devrede Fransız ekibi çoğu oldukça kritik 6/10 üç sayı isabeti bulurken, ribauntlarda 17-9, asistlerde ise 12-10'luk bir üstünlük yakaladı. Fenerbahçe'de Antic 7 sayıyla en skorer isim olurken, Strasbourg'da ise 4 oyuncu 7 ve üstü sayı kaydetti. 


Üçüncü çeyrekle birlikte biraz daha gayretli gözüken Fenerbahçe'de Vesely'nin takımı oyuna dahil etmek için hırslı oyununu izledik. Birkaç dakikalık çabadan sonra Sloukas'la başlayan hatalar hücumda takım geneline yayılmaya başlayınca çeyreğin 5 dakkası geride kaldığında Strasbourg farkı 10 sayıya çıkardı: 58-48. Dixon ve Bogdanovic ile biraz olsun canlanan Fenerbahçe, savunmadaki hatalar sonrası çeyreği 65-58 geride tamamladı. Final periyoduna Fenerbahçe oldukça geyretli girse de hücumda şutlar bir türlü girmeyince fark tekrar çift hanelere çıktı: 70-58. 17 sayıya kadar çıkan farka karşı ilk sayılarını çeyreğin 4.5 dakikası geride kalmışken bulan Fenerbahçe, maçın koptuğu dakikalarda farkın daha da açılmasına engel olamayarak sahadan 91-70 yenik ayrıldı. 

Fenerbahçe'de Bogdanovic 12, Pero Antic 11, Jan Vesely de 10 sayıyla çift haneye ulaşan isimler olurlarken, Ekpe Udoh ve Kostas Sloukas ise 20'şer dakika bile sahada kalmadan 5'er top kaybıyla gecenin kötüleri olarak dikkat çektiler. Strasbourg'da da Kyle Weems 4/5 üç sayı isabetiyle 22 sayı, 4 ribaunt ve Rodrigue Beaubois 14 sayı, 4 asist ile maçın yıldızları oldular. Strasbourg takım halinde temsilcimize karşı ribauntlarda 38-27, asistlerde 23-16 ve top çalmalarda 6-2'lik bir üstünlük sağlarken %52'lik üç sayı yüzdesiyle de kritik anlarda bitirici darbeler vurmayı başardı. 

2 yorum:

  1. Özellikle son çeyrekte kabullenme ve savunmadaki laubaulilik kabul edilebilir birşey değil. Bu sonuç Fenerbahçe için bir rezalet.

    YanıtlaSil