10 Ekim 2015 Cumartesi

Cimbom'dan sezona farklı başlangıç

Basketbol Süper Ligi'nin açılış gününde Trabzonspor Medical Park'ın konuğu olan Galatasaray Odeabank ikinci çeyreğinden itibaren ağırlığını koyduğu maçtan 58-80'lik skorla galip ayrılarak sezona farklı bir galibiyetle başlangıç yapmış oldu. Trabzon Hayri Gür Spor Salonu'nu dolduran bordo mavili taraftarların desteği önünde karşılaşmaya iyi başlayan ve pota altında Stipanovic'in sayılarıyla etkili olan Trabzonspor Medical Park ilk çeyreği 16-14 önde tamamladı. İkinci çeyreğin de ilk iki dakikasını 22-17 önde geçen bordo mavililer, Joey Dorsey ile başlayan, Caleb Green ile de devam eden Galatasaray serisine engel olamayınca sarı kırmızılı ekip önce skora dengeyi getirdi, ardından da öne geçti. 0-8'lik seri sonrası iki dakika içinde 22-25 öne geçen Galatasaray, dağılan ve iki molaya rağmen toparlanamayan Trabzonspor'un oyundan kopmasını değerlendirmeye devam ederek Green ve Göksenin'in sayılarıyla soyunma odasına 17 sayılık farkla 26-43 önde gitti. Devre tamamlandığında Galatasaray Odeabank'ın 8 dakikalık serisi 4-26'ya çıkmıştı. 
Üçüncü çeyrekte biz Trabzonspor Medical Park farkı kapatma çabasıyla bir hamle yapar mı diye merak ederken, Galatasaray Micov'un sayılarıyla farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Çeyreğin bitimine 4 dakika kala 33-57 ile 24 sayılık farklı yakalayan sarı kırmızılılar, bu rehavetle son birkaç dakikada Kulig ve Odom'a kolay basket şansı tanıyınca final periyoduna girerken farkı 16 sayıya indi: 45-61. Final periyoduna da Micov'un sayılarıyla başlayan Galatasaray, rakibinin farkı kapatma şansı kalmadığını anladığı noktada tüm rotasyonuna sahada yer verirken, rolantide geçen dördüncü çeyrek sonunda sahadan 58-80'lik farklı bir skorla galip ayrılarak ilk haftayı galibiyetle kapattı. 

Galatasaray Odeabank'ta Vladmir Micov 3/3 üç sayı isabeti ve 18 sayı ile en skorer isim olurken, Caleb Green 17 sayı, 9 ribaunt; Errick McCollum 15 sayı ve Joey Dorsey de 10 sayı, 10 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynadılar. Trabzonspor Medical Park'ta ise Andrija Stipanovic ve Darius Johnson Odom 10'ar sayı ile çift haneli sayı kaydeden iki isim oldular. Sahadaki genç isimler içinde ise en dikkat çeken performans oynadığı 2.5 dakika içinde sayı atamamasına rağmen 2Si hücum 5 ribaunt toplayan Ege Arar'dan geldi. 

0 comments:

Yorum Gönder