18 Ekim 2015 Pazar

Banvit ligde moral buldu: 88-69

Banvit hafta içinde Euro Cup'ta aldığı Buducnost yenilgisinin yaralarını Basketbol Süper Ligi 2.hafta maçında Bandırma'da Trabzonspor Medical Park'ı mağlup ederek sardı. Farklı çeyreklerde iki takım arasında gidip gelen maçın son çeyreğinde kontrolü eline alan Bandırma temsilcisi sahadan 19 sayı farkla 88-69 galip ayrılarak ligdeki ilk maçından galibiyet elde etti. Trabzonspor Medical Park ise 19 sayı geride olduğu maçı çevirip üçüncü çeyreğin sonunda öne bile geçerken, yorgunluğun etkisiye son çeyrekte farkın tekrar 19 sayıya çıkmasına engel olamayarak ligde ikinci maçından da mağlup ayrıldı. 


Karşılaşmanın ilk devresi Banvit'in kontrolünde geçerken, içerden Vidmar - Moermann, dışardan da Fortson ile sayılar bulan Banvit ilk çeyreği 24-14, devreyi de 47-32 önde tamamladı. İlk devre boyunca Trabzonspor adeta ligin ilk haftasındaki Galatasaray maçının bir tekrarını yaşarken, bordo mavili ekipte sadece Kinsey ve Stipanovic ayakta kalabildi. 

Devre arasından Simmons ve Nusret'in basketiyle dönen Banvit, sonrasında tam bir duraklama dönemine girdi. Stipanovic ve Odom'la hareketlenen ve sayılar bulmaya başlayan Trabzonspor Medical Park, Berkay'ın ardarda üçlükleriyle çeyreğin bitimine 1 dakika kala skoru eşitledi (59-59), Hardy'nin turnikesiyle de 60-61 öne geçti. Çeyreği Moermann'ın basketiyle 62-61 önde tamamlayan Banvit, final periyodunun karşılıklı basketlerle geçen ilk birkaç dakikası sonrası tekrar kendine geldi. 19 sayı geriden gelip öne geçen Trabzonspor'lu oyuncuların yorgunluğunu iyi değerlendiren Banvit, Stipanovic ve Fortson'un basketleriyle farkı yine çift hanelere çıkardı. Maçın son 8 dakikasında rakibine karşı 22-3'lük bir seri yakalayan Banvit sahadan da 88-69 galip ayrıldı. 


Banvit'te hafta içi çok kötü bir performansla hayal kırıklığı yaratan Courtney Fortson 18 sayı (3/3 üç sayı isabeti), 6 asist ile en skorer isim olurken, yaptığı 5 top kaybı ile yine beklentilerin bir miktar altında kaldı. Gasper Vidmar 16 sayı, 8 ribaunt; Dominique Johnson 15 sayı, Adrien Moermann 12 sayı, 11 ribaunt ve Anthony Slaughter da 12 sayı, 2 top çalma ile Fortson'a destek veren diğer isimler oldular. Trabzonspor Medical  Park'ta ise Andrija Stipanovic 20 sayı, 8 ribaunt ile en etkili isim olurken, Tarrence Kinsey 14 sayı, 6 asist, 5 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. Trabzonspor'da bu isimlerin yanında geri dönüş periyodunda dış şutlarıyla etkili olan Berkay Candan da 12 sayı, 6 ribaunt ile mücadele etti. 

0 comments:

Yorum Gönder