19 Ekim 2015 Pazartesi

Anadolu Efes Granger ile kazandı: 71-60

Basketbol Süper Ligi 2.haftasının son maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Galatasaray Odeabank'ın konuğu olan Anadolu Efes, rakibini 60-71'lik skorla mağlup ederek sezona galibiyetle başlangıç yaptı. Lige Trabzonspor Medical Park galibiyetiyle başlayan, Euro Cup'ta da Litvanya'dan galibiyetle dönen Galatasaray ise bu sonuçla ligde mağlubiyetle tanışmış oldu. Heurtel'in yokluğunda 40 dakika oyunda kalan ve karşılaşmayı 22 sayı, 6 asist ile tamamlayan Anadolu Efes'in Uruguaylı oyun kurucusu Jayson Granger da galibiyetin mimarı olarak dikkatleri üzerine çekti. 


Karşılaşmaya son günlerin formda isimleri Heurtel ve Birkan'dan yoksun çıkan Anadolu Efes'te ilk beşte sürpriz bir şekilde Oğulcan Baykan'ı gördük. Oğulcan'ın Göksenin'e bloğuyla başlayan ilk çeyrekte üstünlük sürekli olarak el değiştirdi. Galatasaray'da Stephen Lasme'nin orta mesafe şutları, Anadolu Efes'te ise Bryant Dunston'un pota altındaki etkinliği sonrası çeyreğe son noktayı Sinan Güler'in üçlüğü koydu: 19-18. İlk çeyrekte Granger'ın 4 asisti Heurtel'in yokluğunda Anadolu Efes için oldukça önemliydi. İkinci çeyreğe biraz daha hareketli başlayan Efes, Dunston'ın hem hücum hem de savunmadaki gayretleriyle 3.5 dakika sonunda skoru 21-27'ye getirdi. Hafta içinde oynanan Euroleague maçında yıldızlaşan Diebler'ın da oldukça suskun olduğu ilk yarıda Granger hem skorer hem de pasör yönüyle hücuma katkıda bulununca farkı 9 sayıya kadar çıkaran Anadolu Efes (25-34) kalan sürede gelen karşılıklı sayılar sonrası devreyi de 33-38 önde tamamladı. İlk yarıda Uruguaylı guard Jayson Granger 11 sayı, 5 asistle Efes'in en etkili ismi olurken, Galatasaray'ın en skoreri eski takımına karşı 5/5 şut isabeti ile 10 sayı kaydeden Stephane Lasme oldu.  

Soyunma odası dönüşünde Furkan Korkmaz'ın 2 asistiyle 5 sayı bulan Anadolu Efes farkı çift hanelere çıkardı: 33-43. Şafak Edge'nin oyuna girmesiyle biraz canlanan Galatasaray 10-0'lık bir seriyle Efes'i yakalarken Ivkovic'in molası skorun dengelenmesine engel olamadı: 45-45. Yakalanan seri sonrası sarı kırmızılılar taraftarının da desteğini arkasına alırken, dakikalar geçtikçe daha da sertleşen Galatasaray savunması sonrası ritmi bozulan Anadolu Efes bireysel gayretlerle skor bulmaya başladı. Çeyreğin son hücumunda henüz süresi varken Sinan ile turnikeye giden ve hücumu değerlendiremeyen Galatasaray Odeabank, sonrasında hızlı hücumdan potasında bir de basket faul görünce son çeyreğe 53-56 Anadolu Efes üstünlüğüyle girildi. Final periyoduna Anadolu Efes Derrick Brown 'un sayılarıyla başlarken, bir süre kenarda dinlenen Errick McCollum ve Micov'un sayıları Galatasaray'ın oyunda kalmasını sağladı. Maçın en kritik anlarında Ivkovic hiç çekinmeden Furkan ve Oğulcan ikilisini aynı anda oyunda tutarken, Anadolu Efes bire bir bu oyunculardan skor katkısı görmese de, Granger'ın üst üste iki üçlüğüyle bu sürede skoru 60-69'a getirerek son iki dakikaya girerken büyük avantaj elde etti. Kalan sürede üstünlüğünü koruyan lacivert beyazlılar sahadan 60-71 üstün ayrılarak lige galibiyetle başladılar. 

Anadolu Efes'te 40 dakika oyunda kalan Jayson Granger 22 sayı, 6 asist ile maçın kahramanı olurken, Derrick Brown 15 sayı, 9 ribaunt, Bryant Dunston da 15 sayı, 11 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynadılar. Galatasaray Odeabank'ta ise Vladimir Micov 14 sayı, 4 ribaunt, 4 asist; Stephane Lasme ise 12 sayı, 4 ribaunt ile mücadele ettiler. 

2 yorum:

  1. Jayson Granger'ın 40 dakikalık performansı olmasa Ivkovic Doğuş'u düşünür müydü yoksa sakatlık dönüşü diye yine kenarda oturtur muydu merak ettim. Uzun süredir Efes'te maç boyu hiç değişmeyen bir oyuncu olmamıştır heralde.

    YanıtlaSil
  2. Galatasaray Efes'i bu kadar eksikle yakalamışken yenemediyse tek nedeni Ergin Ataman'dır

    YanıtlaSil