9 Ekim 2015 Cuma

Acıbadem tecrübeyle kazandı: 73-60

Türkiye Basketbol 1.Ligi ilk haftası bugün oynanan maçlarla başladı. Sezon öncesi yaptığı transferlerle ligin iddialı ekiplerinden biri haline gelen Acıbadem Üniversitesi gündüz oynanan maçta deplasmanda Final Spor'u 73-60 mağlup ederek sezona galibiyetle başlamış oldu. 


Ev sahibi ekip üstünlüğünde geçen karşılaşmanın ilk yarısını 33-28 geride tamamlayan Acıbadem Üniversitesi'nde ikinci yarıda tecrübeli isimler oyuna ağırlıklarını koydular. İkinci devrenin başında Polat Kaya ve sezonun flaş transferi Sharrod Ford ile skora dengeyi getiren Acıbadem, iki tecrübeli isim Kerem Tunçeri ve Ersin Görkem'in de skora katkıda bulunmasıyla beraber son çeyreğe 51-56 önde girdi. Final periyodunda da üstünlüğü elinden bırakmayan konuk ekip sahadan da 60-73 galip ayrılarak sezona galibiyetle başlamış oldu. 


Acıbadem'de tecrübeli isimlerden Kerem Tunçeri 19 sayı - 8 asist - 4 ribauntla yıldızlaşırken, Ersin Görkem 5/7 üç sayı isabeti, 19 sayı- 4 ribauntla ona eşlik etti. Faul problemi nedeniyle sadece 16 dakika oyunda kalan Sharrod Ford 11 sayı- 5 ribaunt yaparken, Keyden Clark da 8 sayı- 7 asist ile karşılaşmayı tamamladı. 

0 comments:

Yorum Gönder