26 Eylül 2015 Cumartesi

Real Madrid Brezilya'da mağlup

Basketbolda kulüpler düzeyinde sezonun en büyük takımını belli edecek FIBA Kıtalararası Kulüpler Kupası'nın ilk maçı dün akşam oynandı. Amerika Şampiyonu Bauru ile Avrupa Şampiyonu Real Madrid'i Sao Paolo'da karşı karşıya getiren karşılaşma Brezilya ekibinin 91-90'lık üstünlüğüyle sona erdi. Ricardo Fischer'ın bitime 4 saniye kala kaydettiği turnike sonrası finalin ilk ayağını kazanan Bauru, yarın oynanacak ikinci maç öncesi küçük de olsa bir avantaj elde etti. 


Yaklaşık 20 senelik bir ara sonrası 2 sene önce tekrardan aktif hale getirilen Kıtalararası Kupa finalinin ilk yarısında etkili taraf Real Madrid'ti. Özellikle ikinci çeyreğin sonunda yakaladıkları seriyle devreyi 30-37 önde kapatan Real Madrid, dış şutlardaki yüzdeli oyunuyla üçüncü çeyrekte bir ara farkı 17 sayıya kadar çıkardı: 42-59. Bu dakikadan sonra eski Real Madrid'li Rafael Hettsheimer ve Leo Meindl'in sayılarıyla farkı kapatmaya çalışan Bauru Basket, çeyrek sonuna geldiğimizde farkı 3 sayıya indirdi: 59-62. Final çeyreği büyük bir çekişmeye sahne olurken, son dakikaya 87-87 eşitlikle girildi. Bitime 4 saniye kala Fischer'dan gelen turnike Brezilya ekibine 91-90'lık üstünlüğü getirirken, Llull'un son saniye denemesinden sonuç gelmedi. 

Bauru Basket'te Rafael Hettsheimer 27 sayı (6/9 üç sayı) ile maçın yıldızı olurken, Leo Meindl 15, Alex GArcia ve Ricardo Fischer da 12'şer sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Real Madrid'te ise Jaycee Carroll 18, Sergio Llull 17 kaydettiler. 

Finalin ikinci maçı yarın TSİ ile 18:00'de yine Sao Paolo'da oynanacak. 

0 comments:

Yorum Gönder