1 Ağustos 2015 Cumartesi

Finale 1 kala: Rakip Bosna Hersek

U18 Milli Takımımız, Gençler Avrupa Şampiyonası'nda bu akşam yarı finalde Bosna Hersek ile karşılaşıp, finale çıkma mücadelesi verecek. Grup maçlarında da karşılaştığımız ve rahat bir oyun sonunda 57-80 kazandığımız rakibimiz, bizimle oynadığı maç sonrasında yaptığı 3 maçı da kazanırken, parkede sergilediği basketbol ile yükselişte olduğunu gösterdi. Bizden sonra, önce Rusya'yı (67-61), ardından İtalya'yı (72-59) ve çeyrek finalde de İspanya'yı yenen (70-64) Bosna Hersek yarı finalde rakibimiz oldu.
 
 
İki takımı karşılaştırdığımızda,  genel olarak benzer istatistiklere sahip olsalar da, daha skorer bir kimliğe sahip olan Millilerimizin daha ağır bastığını görmekteyiz. Ortalama 72.3 sayı ile oynayan milli takımımıza karşı, Bosna Hersek'in sayı ortalaması 64.6. Gruplardaki 23 sayılık galibiyet, her ne kadar yanıltıcı olabilse de, Bosna'nın bu farkı kapatacak ölçüde oyununu geliştirdiğini ve kadro genişliğine sahip olduğunu söylemek zor. Sadece önceki maçın rehavetine kapılmamak ve zaman zaman oyundan kopma alışkanlığımızdan uzak durmak gerekiyor. Millilerimizin aynı zamanda oyun kurucular olarak da ağır bastığını, asistlerdeki 16.6'ya 14.9'luk üstünlük yanında 12.6-10.4 top çalma ve 15.3-18.3 daha az top kaybı yapma istatistiklerinin bulunduğunun altını çizmek gerekiyor.
 
Rakibimizi inceleyecek oyunun 3 isim üzerine kurulduğunu söylemek mümkün. Baktığımızda en etkili ismin Edin Atic olduğunu görüyoruz. Atic 2.01 boyuyla pozisyonu için neredeyse uzun sayılabilecek bir oyuncu ve bunu bu yaş grubunda iyi kullanıyor. Millilerimizle oynanan maçta 6 sayıda kalan; fakat bu maç haricinde takımın en etkili ismi izlenimi veren Atic, son üç maçta 20 sayının üzerine çıktı. Grubun son maçında İtalya karşısında 24 sy- 17rb - 5as, çeyrek finalde İspanya karşısında 28sy-12rb- 4as- 5tç yapan Atic savunmada dikkat edilmesi gereken bir isim olacak.
 

 
Bosna Hersek'in oyun kurucusu Dorde Aleksic 9.6sy- 4 asist ortalamaları elde etmiş durumda. Maç başına 3.3 top kaybı yapan ve bize karşı gruplarda oynadıkları maçta baskılı savunmaya karşı çok zorlanan Aleksic üzerinde kuracağımız baskının top kayıplarıyla sonuçlanması oldukça olası. Genel olarak fena olmayan bir üç sayı yüzdesine sahip olan Aleksic, zaman zaman kontrolü kaybedip takımını da kendiyle birlikte dibe çekebilen karakteriyle üzerine gidilmesi gereken bir oyuncu.
 
Pota altında 2.05'lik Enis Memic de 10 sayı- 5.1 ribaunt ortalaması yakalamış durumda. Faul problemi nedeniyle kısıtlı süreler alan Memic, bu süreleri iyi kullansa da, en formda olduğu dakikalarda aldığı gereksiz faullerle kendi gelişimini engelleyen bir oyuncu. Pota altında Ömer'in ve penetrelerle kısaların kendisini zorladığı durumda ortaya çıkacak bir faul problemi Memic'i ilk dakikalardan benche mahkum bırakabilir.
 
Sonuçta bakarsak, U18 Milli takımımız Avrupa Şampiyonası finaline çok yakın. Son şampiyon ünvanı ile geldiğimiz turnuvada bir kez daha finale yükselmek ve belki de üçüncü kez üst üste Avrupa Şampionluğu'nu elde etmek çok uzak değil. Yeterki kendi oyunumuzu oynayıp rehavete kapılmayalım ve kadro kalitesi olarak üstün olduğumuz Bosna Hersek'e karşı sahada da üstünlüğümüzü koruyalım.

0 comments:

Yorum Gönder