4 Nisan 2015 Cumartesi

Enes Thunder'da çıtayı yükseltti

NBA'deki temsilcilerimizden Enes Kanter'in soru işaretleriyle başlayan Oklahoma City Thunder serüveni rüya gibi devam ediyor. Jazz'dan transferi sonrasında rotasyonda ne kadar süre alacağı, ilk beş çıkıp çıkamayacağı; Durant, Ibaka, Westbrook gibi isimlerin yanında kendini gösterip gösteremeyeceği konuşulurken, Thunder ilk beşinde yerini bulan Enes Kanter istatistiklerini de Jazz'da olduğu noktadan bir seviye yukarı taşıdı.
 
 
Sezon başında Utah Jazz formasıyla 49 maça çıkan ve bu maçlarda 13.8 sayı, 7.8 ribaunt ortalaması yakalayan Enes, Thunder'a geçtikten sonra mücadele ettiği ve tamamında ilk beş çıktığı 20 maçta 18.3 sayı, 11.4 ribaunt ortalamasıyla mücadele etti (Bu da +4.5 sayı ve +3.6 ribaunt demek oluyor). Saha içi şut yüzdesini de %49'dan %57'ye çıkaran temsilcimiz, 0.5 olan asist ortalamasını bile 1.3'e yükseltti. Enes bunun yanında 20 maçın 14'ünde double double yaparken pota altında Serge Ibaka'nın eksikliğini de Thunder'a hissettirmedi.
2011 NBA draftının 3 numaralı pick'i Enes Kanter, böylece kariyerinin dördüncü senesinde draft sırasının hakkını yeni yeni vermeye başladı diyebiliriz. Westbrook'un son haftalardaki parmak ısırtan performansı ile Play-Off yarışında da avantaj elde eden Thunder, Durant ve Ibaka'nın da dönüşü sonrası hem hücum hem de savunmada yine NBA'de zirveyi zorlayan ekiplerden biri haline gelecek gözüküyor. Tabi şunu da eklemeden yazıyı sonlandırmamak lazım: Thunder Play-Off kalsa bile Golden State Warriors ile eşleşecek. Bir başka deyişle en azından bu sene için işleri çok kolay olmayacak.

1 yorum:

  1. Durant geldikten sonar hücumda bu kadar fazla top bulamaz

    YanıtlaSil