4 Mart 2015 Çarşamba

Kaf Kaf Litvanya’da avantaj peşinde

Euro Cup’ta Last32 grubunda oynadığı 6 maçı da kazanıp Son 16’ya kalan Pınar Karşıyaka, çeyrek final yolundaki ilk maçına bugün  Litvanya'da Lietuvos Rytas karşısında çıkıyor. Daha önce bu kupayı iki kez kazanan ve Euroleague tecrübesi bulunan güçlü rakibi karşısında zorlu bir mücadeleye girecek olan Kaf Kaf, Litvanya’daki ilk maçtan avantajlı bir sonuçla ayrılıp, İzmir’e taraftarı önüne rahat çıkmak için çaba sarfedecek.
 
Hem hücum hem de savunma anlamında etkili iki takımın çeyrek final mücadelesi yapacağı seride Lietuvos Rytas maç başına 92.1, Pınar Karşıyaka ise 89.7 ile Last32 gruplarının en iyi 3 hücum performansından ikisine sahiplerken, Kaf Kaf rakiplerini 15.8, Rytas da 15.3 kez top kaybına zorlayarak iyi hücum performansının iyi savunmadan geçtiğini kanıtlamış oldular. Litvanya ekibinde özellikle Last32 maçlarında ön plana çıkan 3 isim olurken, Martynas Gecevicius 19.2 sayı, 6 asist, 3 ribaund ortalamaları ve %66 üç sayı yüzdesiyle (28/42) takımın en dikkat çeken ismi oldu. Gecevicius yanında, maç başı ortalaması sadece 18 dakika olmasına rağmen 14.7 sayı ve %50 üç sayı yüzdesi ile oynayan Ksistof Lavrinovic ve 13.3 sayı, 3.8 ribaund ortalaması yakalayan Gediminas Orelik diğer etkili isimler olarak görünüyor.
Pınar Karşıyaka’nın yakaladığı Euro Cup momentumunu bu seride nasıl devam ettireceğini, özellikle takımın önemli özelliği olan yüzdeli ve hızlı hücum performanslarının devamına bağlı gözüküyor. Dar rotasyonu Cemal ve Erkan ile güçlendiremeleri ardından daha iddialı bir takım haline gelen Kaf Kaf, Euro Cup’ın en az top kaybı yapan takımlarından biri olma özelliğini, rakibine en çok top kaybı yaptıran takımlardan biri olan Rytas karşısında da korumalı. Yeşil kırmızılıların en önemli zaaflarından biri ise serbest atış problemi. Kupa yolunda iddialı bir takıma %69’luk yüzde hiç yakışmıyor. Fakat kupanın en iyi üçlük yüzdesine sahip takımı Lietuvos Rytas (80/169 - %47.3) ile aynı istatistikte ikinci Pınar Karşıyaka’nın (65/138 - %47.1) arasında oynanacak maçlar sonuç ne olursa olsun bizlere zevkli bir basketbol izleteceğe benziyor.

1 yorum:

  1. karşıyakamıza beraberlikte yeter canı sağolsun, burda yeneriz onları

    YanıtlaSil