22 Mart 2015 Pazar

Basketbol Terimleri ve anlamları - A

ADVANCING THE BALL : Sayı girişiminden önce bir takımın topu kendi savunma sahasından hücum sahasına top sürülerek veya pas ile geçirmesi.

AIR BALL : Yapılan bir sayı girişiminde, topun arkalığa veya çembere değmemesi.

ALL-AMERICAN TEAM : Bütün ülkelerdeki koç ve spor yazarlarının oyları ile o yılın en iyi kolej oyuncuları arasından seçilen “All Star” takımı.

ALL-CONFERENCE TEAM : Her yıl ülkenin tüm kolej koçları ve spor yazarlarınca her bölgenin en iyi oyuncuları arasından seçilen takım. Bu oyuncular sezon sonunda özel ödüller alırlar.

ALLEY-OOP : Topun çemberin üzerine doğru lop pas olarak atılıp, potaya yakın oyuncu tarafından havada yakalanıp içine basarak tamamlanması.

ARC : Kavis. Şut stilinin öğretimindeki en önemli kavramlardandır. Top çembere giderken düz değil, havada kavis çizerek gitmelidir.

ASSIST :Sayı pası,sayıyla sonuçlanan pas.

ATTEMPT : Girişim, teşebbüs.

3 yorum:

  1. Basketbolda bir çok terimin ingilizcesini bilmediğimi şuan çok daha iyi anladım. Özellikle ADVANCING THE BALL bilinmesi zor bir terim

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir liste hazırlamışsınız hocam, zaten verdiniz listede kullanılan bir çok basketbol terimi aynen kullanılıyor. Türkçesi kullanılsa daha iyi olur. İngilizce öğretmeniyim. Öğrencilere ingilizce basketbol terimleri hakkında ödev mi versem acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle iyi bir fikir. Hatta Technical Faul'ü de referans verirseniz bize de faydası dokunsun ;-)

      Sil