7 Mart 2015 Cumartesi

Anadolu Efes çeyrek finali zora soktu

Turkish Airlines Euroleague'de grubunda ilk dörde girerek çeyrek finale çıkma mücadelesi veren Anadolu Efes dün akşam İspanya'da beklemediği bir yenilgi alarak işini zora soktu. Olympiacos, Fenerbahçe Ülker ve CSKA Moskova'nın ardında dördüncülük için özellikle İspanyol Laboral Kutxa ile çekişen temsilcimiz bir diğer İspanyol Unicaja Malaga karşısında deplasmanda mağlup oldu. Grubun son sırasında yer alan rakibi karşısında alacağı galibiyetle Laboral'in bir galibiyet üstüne çıkma şansı bulunan Efes, son hücuma 90-90 girilen maçta Ryan Toolson'un süre biterken gelen üçlüğüne engel olamadı.
 
 
Son zamanlarda tekrar eden alışkanlık, maça iyi başlayamayan ve ilk devreyi 40-52 geride kapatan Efes'te yine son maçlara özgü savunmanın düşmesi ve fazla skor yeme zaafının ön plana çıktığını izledik. İkinci devrede yine son birkaç maçta olduğu gibi iyi bir geri dönüş gelse de eşitlikle girilen son hücumda maçın yıldızı Toolson'un attığı üçlük Efes'e mutlak galibiyet alınması gereken bir maçı kaybettirdi. Efes hücumda 90 sayılık performansıyla iyi gibi gözükse de, son zamanlarda sezon başındaki performanslarının uzağında kalan Doğuş, Cedi, Perperoglou gibi isimleri oyuna yeterince dahil edememenin ve Bjelica'nın azalan süresiyle birlikte düşen performansının sıkıntısını yaşadı. Dün akşam Furkan'ın performansı sevindirse bile bunun kalıcı olamaması genç oyuncu için sorun teşkil ediyor. Belki daha büyük sorun ise Efes'in son maçlarda Huertel'e olan bağımlılığının, Galatasaray'ın Arroyo bağımlılığına dönüşmek üzere olması. Efes'in yeni bir Naumoski'ye ihtiyacı yok. Onun yerine diğer oyuncuları daha çok oyunun içine çekmek daha olumlu sonuçlar verebilir.
Anadolu Efes aldığı yenilgi ile dördüncülük yarışında ciddi yara aldı. Şimdi önünde iki Rus ekibiyle oynayacağı maçlar olacak. CSKA zorlu bir deplasman. Sonrasında da Rusya'da fark yediği Nizhny'i konuk edecek. Ardından gelecek Olympiakos deplasmanını da düşünürsek, çeyrek final için Anadolu Efes'e ekstra galibiyetler gerekiyor. Düşen performansları tekrar ayağa kaldırmak için Ivkovic'in aklında mutlaka birşeyler vardır. Sahadakiler de onun aklındakileri parkeye yansıtabilirlerse çeyrek final yolunda ümidimiz olabilir. Fakat zorlu fikstür öncesi işimizin oldukça zor olduğunu söylemek lazım.  

0 comments:

Yorum Gönder