14 Şubat 2015 Cumartesi

Bu gece 3 Sayı Yarışması'nı kaçırmayın!

Dün gece başlayan NBA All-Star 2015'in belki de en ilgi çekecek mücadelesi 3 sayı yarışması (Three Point Contest) olacak. Yarışmaya katılan isimlere baktığımızda Stephen Curry, Klay Thompson, Kyle Korver, Wesley Matthews, James Harden, Marco Belinelli, JJ Redick ve Kyrie Irving'in isimlerini görüyoruz, ki her biri kendi başına üç sayı çizgisi dışından takımlarının en büyük tehditi olan bu keskin şutörlerin kendi arasındaki kapışmasını izlemek çok büyük zevk olacaktır. Özellikle de NBA'e adım attığı günden beri her NBA Live ya da 2K versiyonunda Korver ve Redick gibi isimleri kadrosunda bulunduran, en kötü kenarda otururlar arada girip yüzde yaparlar diye Free Agent'tan üçlükçü toplayan benim gibiler, bu gece bu müthiş çekişmeyi kaçırmamalılar.  
 
 
NBA.com'un yaptığı bir çalışmaya gore bu sezonki yarışma,%42.5 ile 2008'de Nowitzki, Gibson, Nash, Kapono, Stojakovic ve Hamilton'un katıldığı 3 sayı yarışmasından sonra (%43.9), katılımcıların o sezonki toplam üç sayı yüzdeleri toplamının en yüksek olduğu mücadele olacak. Tek tek isimlere baktığımızda da bu sezon denediği 308 üçlüğün 161'inden isabet bularak %52.3 ile üçlük yüzdesi sıralamarsında zirvede bulunan Kyle Korver -ki kendisi NBA'de bir sezonda en yüksek üç sayı yüzdesi yakalayan oyuncu olmakla birlikte, bu sezon da bu rekorunu kırma yolunda ilerlemektedir- , yine aynı sıralamada 100 şutun üstünde isabet sağlayıp ilk 10'da yer alan Klay Thompson (155/352 - %44) ve JJ Redick (119/273 - % 43.6), 2014/2015 sezonunda toplam 3 sayı isabetinde ilk beşte yer alan diğer isimler Stephen Curry (161) -ki kendisi NBA'de ilk 6 sezonunda en yüksek 3 sayı yüzdesi yakalamış isim olur ve bunu en fazla sayıda 3 sayı isabeti sağlayarak yapmıştır-, Wesley Matthews (161) - ki kendisi ilk 4 sezonundaki 3 sayı isabeti sayısında Curry'i geçip zirveyi kapmıştır-, James Harden (140) ve son şampiyon Marco Belinelli'nin katılacağı bir Three-Point Contest son yılların en dikkat çekicisi olmaya aday gözüküyor.
Uzun lafın kısası bu gece, Three-Point Contest'i kaçırmayın. Çok heyecanlanacak ve basketbolun keyfine varacaksınız. Favori belirlemek zor; ama kalbim yıllardır NBA Live'da beni yalnız bırakmayan Korver'dan yana.

0 comments:

Yorum Gönder