3 Ocak 2015 Cumartesi

Türk oyuncusu olmayan Türk takımı: Fenerbahçe Ülker

Obradovic gibi kariyerli bir koç az bulunur. Oyunculuk kariyerindeki Dünya Şampiyonası altını, Olimpiyat gümüş madalyası, Koraç Kupası gibi başarıları bir kenara bırakırsak; 1 kez Partizan, 1 kez Joventut Badalona, 1 kez Real Madrid ve 5 kez de Panathinaikos'un başında olmak üzere toplam 8 Euroleague şampiyonluğu, 11 Yunanistan Şampiyonluğu, 1 TBL şampiyonluğu, Yugoslav Milli Takımı başında Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu, Olimpiyat ikinciliği gibi onlarca başarısı var kurt teknik adamın. Türkiye'ye geldiğinde de "onu eleştiren çarpılır" havasındaydı herkes. Ben dahi etmişimdir benzer kelamları. Kenan, İzzet, Melih gibi gençleri kadroya katıp rotasyona dahil etmesi herkesin takdirini toplamıştı. Sene içinde beklenen havanın yakalanamaması ve Euroleague'de gelen hüsran beklentinin altında kalsa da, biraz tatsız bir final serisi sonrası gelen şampiyonluk Sırp koçu temize çıkardı adeta.
 
 
Bu sene başında kadronun bir seviye yukarı çıkması için yabancı rotasyonunda bir takım değişikliklere giden Fenerbahçe Ülker, Serhat, Can, Semih gibi isimleri de alarak yerli rotasyonunu genişletmişti. Beklenti büyük olmasına ragmen, sene başında Pınar Karşıyaka karşısında alınan Cumhurbaşkanlığı kupası mağlubiyeti soru işaretlerini başlattı. Öncelikle süre bulamayan İzzet ile yollar ayrılırken, ilk maçlarda ilk beş sahaya çıkan Can Trabzon'a kiralandı. Serhat çoğu zaman sınırlı dakikalar alırken, Melih'in de rotasyondaki süresi geçen yılın gerilerinde kaldı. Diğer Türk oyunculardan milli devşirmemiz Emir Preldzic ve Oğuz Savaş belli süreler sahada kalırlarken, senenin en büyük kazancı kabus gibi geçen bir geçen sezon sonrası tekrar basketbolla barışan Semih Erden'in artan performansı oldu. Kenan'ın ilk maçlardaki performansı ise Zisis transferi ile sonuçlandı.
Neden mi bunları yazdım? Dün akşam Fenerbahçe Ülker'in, CSKA'ya kendi evinde uzatmada yenilip, namağlup rakibini adeta elinden kaçırdığı, Türk basketbolu için önemli bu gecede sahada Türk oyunculardan Oğuz 7, Semih 2 dakikalık bir dilimde mücadele ederken, Kenan Sipahi de faul yapmak için 1 saniye parkeye çıktı. Evet abartmıyorum 00:01 dakika. Sloven asıllı Preldizc ise 9 dakika sahada kalırken Fenerbahçe'nin geriden gelip öne geçtiği ve momentumu yakaladığı dönemde yaptığı hatalarla CSKA'nın maçı tekrar dengelemesine yardımcı oldu.
Şimdi birkez daha durup düşünmek lazım sorun nerde diye? Sorun yabancı sayısında mı? Gençlere güvenmekten vazgeçip çareyi yurtdışında arayan Obradovic'te mi? Yoksa senelerdir dev bütçeler harcayıp F4'un uzağında kalan sarı lacivertliler üzerinde giderek artan taraftar baskısında mı? Karar sizin. Bulamazsanız birkaç gün sonra kendi cevaplarımla tekrar sizinle olacağım.

0 comments:

Yorum Gönder