8 Kasım 2014 Cumartesi

Uşak Sportif'in çıkışı devam ediyor: 75-61

Beko Basketbol Ligi beşinci haftasında sahasında Banvit'i konuk eden Uşak Sportif, ikinci çeyrekte yakaladığı müthiş ivmeyi ve yakaladığı farkı maç sonuna kadar koruyarak sahadan 75-61 galip ayrıldı. Ligdeki ilk üç maçını kaybeden Uşak temsilcisi böylece ardarda ikinci galibiyetini alarak Ozan Bulkaz'ın göreve gelişinden sonra bir çıkış yakalamış oldu. Banvit ise bu yenilgiyle bu sezonki ikinci mağlubiyetini aldı.
 
 
Karşılıklı basketlerle başlayan maçta ilk çeyreğin bitimine bir dakika kala 16-20 önde olan taraf Banvit'ti. Bu dakikadan sonra Buckner'ın serbest atışlarıyla beraber maçın gidişatı değişmeye başladı. İlk çeyreğin son 1 dakikası ve ikinci çeyreğin ilk 6.5 dakikasında Banvit sadece 1 sayı bulabilirken, oyunun momentumunu eline geçiren Uşak Sportif tam 21 sayı bularak skor üstünlüğünü eline geçirdi ve devreyi de 43-28 önde tamamladı. Geçtiğimiz hafta da Daçka karşısında 29-3'lük bir seriyle 17 sayıdan geri gelen Uşak Sportif böylece üst üste iki hafta önemli seriler yakalayıp değerli galibiyetlere imza attı. Maçın ikinci devresinde de maçın genelini 10 sayı ve üzerinde bir farkla önde götüren ev sahibi ekip sahadan da 75-61 galip ayrılarak çıkışına devam etmiş oldu.
Uşak Sportif'te 4/5 üçlükle 26 sayı, 5 ribaund, 4 asist yapan Christopher Warren ve 16 sayı, 10 ribaund ile karşılaşmayı tamamlayan Eric Buckner galibiyeti getiren isimler olurlarken, Justin Carter da attığı 11 sayının yanında 4 de top çaldı. Banvit'te ise Chuck Davis ve Earl Rowland 13'er sayıyla en skorer isimler oldular.  

0 comments:

Yorum Gönder