19 Ekim 2014 Pazar

TBL'de ikinci hafta maçları

Beko Basketbol Ligi ikinci haftası maçları yarın oynanacak Fenerbahçe Ülker - Royal Halı Gaziantep maçı dışında tamamlandı. Haftanın maçları sonunda ikide iki yapan üç takım Pınar Karşıyaka, Darrüşşafaka Doğuş ve Torku Konya ligin zirvesine yerleşirlerken, yarınki Fenerbahçe Ülker - Royal Halı Gaziantep maçının galibi de bu ekiplerin yanında dördüncü olarak zirvenin ortağı olacak.
Haftanın açılış maçında Eskişehir Basket sahasında Pınar Karşıyaka'yı konuk etti. Baştan sona Kaf Kaf üstünlüğünde geçen maçı yeşil kırmızılılar 62-91 kazanırken, yaptıkları averajla da ikinci hafta sonunda zirveyi ele geçirdiler. Pınar Karşıyaka'da Bobby Dixon 16 sayı, 6 ribaund, 4 assist, Yunus Emre Sonsırma 15 sayı, 3 asistle Kaf Kaf'ın etkili isimleri olurlarken, DJ Strawberry 13 sayı, 5 assist, 5 ribaund, Kenny Gabriel 12 sayı, 8 ribaund, Jon Diebler ve Juan Palacios ise 11'er sayı kaydettiler. Eskişehir Basket'te ise Lee Brackings 19 sayı, 6 ribaund ile mücadele etti.


Geçen hafta geriden gelip aldığı Trabzon galibiyeti ile dikkat çeken Torku Konya, bu haftada sahasında Tofaş'ı 88-81 yenerek zirvenin ortağı oldu. İki etkili yabancısı Troy De Vries (21 sayı, 6 assist)  ve Sean Williams'ın (22 sayı, 14 ribaund, 2 blok) performanslarıyla maçın kontrolünü elinde tutan Konya ekibinde Joshua Mayo da 16 sayı 7 asistle dikkat çeken bir diğer isim oldu. Tofaş ise Dashaun Wood'un 27 sayısına ragmen galibiyete ulaşamadı.
Zirvenin bir diğer ortağı Darrüşşafaka Doğuş, deplasmanda Rönesans TED Ankara Kolejliler'i 70-82 mağlup etti. 16-27'lik ilk çeyrek skoruyla üstünlüğü baştan ele geçiren Daçka, dışarıdan Shurna, Göksenin, pota altından ise Vidmar'ın sayılarıyla galibiyete uzandı. John Shurna 4/5 üç sayı isabeti 18 sayı, 5 ribaund, Gasper Vidmar 17 sayı, 7 ribaund, 2 blok, Göksenin Köksal 12 ve Reinaldas Seibutis de 10 sayıyla Daçka'ya galbiyeti getiren isimler olurlarken, TED Kolej'de Clay Tucker 24 sayı ile karşılaşmayı tamamladı.
Ligin şampiyonluk adaylarından Anadolu Efes ilk haftaki Antep yenilgisi sonrası bu hafta da Trabzon Medical Park karşısında çok zorlandı. Son çeyreğe kadar  dengede giden maçı 70-66 kazanan Anadolu Efes böylelikle ilk galibiyetini elde ederken, Nenad Krstic 15 sayı, 7 ribaund, Dario Saric 13 sayı, 10 ribaund, Efstratios Perperoglou 13 sayı ve Cedi Osman ise 9 sayı, 3 assist ile galibiyette önemli rol oynadılar. İkinci maçından da yenilgiyle ayrılan Trabzon ekibinde ise Dwight Hardy'nin 18 sayısı uzun sure direndikleri maçı kazanmalarına yeterli olmadı.
Haftanın belki de en çekişmeli maçı ise Bandırma'da oynandı. Evinde Galatasaray Liv Hospital'ı konuk eden Banvit sahadan son saniyede Veremeenko'nun kaydettiği smaçla 69-67 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ilk yarısı 36-28 Banvit üstünlüğü ile geçerken, sarı kırmızılılar ikinci yarıda Arroyo ve Furkan'ın etkili oyunlarıyla dengeyi yakaladılar. Bitime saniyeler kala Sinan'ın üçlüğü 67-67'lik eşitliği getireriken, kalan kısa sürede hücum fırsatını iyi değerlendiren Banvit Veremeenko'nun son saniye smacı ile Galatasaray'ı İstanbul'a eli boş gönderdi. Banvit'te sayı dağılımı dengeli olurken, 12 sayı atan Chuck Davis en skorer isim oldu. Davis'ten sonra ise Sammy Meija, Vladimir Veremeenko ve Keith Simmons 9'ar sayı kaydettiler. Galatasaray Liv Hospital'da ise Carlos Arroyo 21 sayı kaydederken, Furkan Aldemir de 11 sayı, 18 ribaund ile sarı kırmızılıların en skorer isimleri oldular.
Ligde ikinci haftada oynanan diğer karşılaşmalarda ise Beşiktaş İntegral Forex kendi sahasında Türk Telekom'u 76-59 ile geçerken, İstanbul BŞB de Uşak Sportif'i deplasmanda 66-71 mağlup etti.

0 comments:

Yorum Gönder