4 Eylül 2014 Perşembe

Dünya Kupası'nda 6. Günden Enstantaneler- 1

Gruplarda son maçlar bugün oynanıyor.

A Grubu'nda İspanya, Brezilya, Sırbistan ve Fransa'nın gruptan çıkması kesinleşti. İspanya'nın 1. çıkacağı grupta, diğer sıralamalar bugünkü maçlardan sonra belli olacak.

B Grubu'nda ise Yunanistan ve Arjantin grup liderliği maçında sahne alacaklar. Hırvatistan, Senegal ve Porto Riko da gruptan çıkan diğer iki takım olmak için mücadele edecekler. Grupta daha galibiyeti bulunmayan ancak turnuvaya ayrı bir renk katan Filipinler de en azından bir galibiyet için mücadele edecek.

C Grubu, yani bizim grubumuzda ise işler karışık. ABD'nin grup liderliğini garantilediği grupta her takımın gruptan çıkma şansı bulunuyor. Birçok ihtimal var, mesela kazanınca 2. olarak çıkıyoruz gruptan. Gerisini konuşmaya gerek yok sanırım? Rakibimiz Al Horford'suz bir Dominik Cumhuriyeti.

Çarpraz grubumuz olan D Grubu ise daha sakin geçiyor. Liderlik için Avustralya, Litvanya ve Slovenya büyük bir mücadele içinde. Eğer bugünkü maçta Litvanya-Slovenya'yı yener ve Avustralya, Angola karşısında kazanırsa bu üç takım üçlü averaja kalacaklar. Gruptan çıkan son takım ise birer galibiyeti bulunan takımlardan Meksika ya da Angola olacak ama belirtmekte fayda var. Angola, Avustralya ile oynayacakken, Meksika grubun zayıf takımı Güney Kore ile mücadele edecek.


Günün devam eden maçlarından skorlar ise şöyle;

Avustralya 42-29 Angola (devre)
Senegal 19-13 Filipinler (1. periyot sonu)

0 comments:

Yorum Gönder