12 Mayıs 2014 Pazartesi

Kartal'ın yükselişi Cimbom'a takılır

Play-off 1. tur serileriyle ilgili son değerlendirmemiz ise ezeli rekabet ile ilgili olacak. Normal sezonun son haftalarında dört takım arasında bir yandan 4.lük ve saha avantajını elde etme yarışı yaşanırken bir yandan da dillendirilmeyen bir "Galatasaray'dan kaçma" çabası gözlemlendi. Bu ince hesaplar sonucunda Galatasaray Liv Hospital dördüncülüğe yerleşirken, rakibi Pınar Karşıyaka ve Uşak Sportif'in önünde beşinci olan Beşiktaş İntegral Forex oldu.
 

Sezon sonuna doğru yükselen performansıyla dikkatleri üzerine çeken ve sezon ortasında Play-off'a girip giremeyeceği konuşulurken bir anda kendini dördüncülük yarışında bulan Beşiktaş'ta son haftalardaki yükselen formun sarı kırmızılılara karşı devam edip etmeyeceği merak konusu. Haftalar ilerledikçe artan takım uyumu ve genişleyen hücum opsiyonlarıyla ligin iddialı ekipleri arasına giren Kara Kartal'ın ligin en iyi savunma takımlarından biri olan Cimbom'a karşı bu kadar yüksek yüzdeyle hücum edemeyeceğini tahmin etmekle birlikte, Galatasaray'ın da rakibini durdurmada kolayca başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Lofton, Perkins yanında Mehmet ve Broekhoff'un ne kadar katkı sağlayacağı önemli olacak. Savunma tarafında ise Arroyo'nun savunması yanında pota altında hakimiyeti rakibe kaptırmama savaşı seride belirleyici olacaktır.
 

Galatasaray Liv Hospital'da ise Euroleague'de çeyrek final oynamanın yorgunluğu son lig maçlarında kendini belli ederken, sarı kırmızılılar bu yorgunluğa rağmen maçları geriden gelip kazanmasını bildiler. Kağıt üzerinde yine favori çıkacakları Beşiktaş serisinde de kolay maçlar olmayacaktır; fakat özellikle Arroyo'nun liderliğinde Galatasaray'ın hep bir adım önde olacağını düşünüyorum. Sarı kırmızılıların oyun mantalitesinde en önemli unsurlardan biri olan savunmanın üst düzeyde olacağını tahmin ettiğim seride, pota altı üstünlüğünü de muhtemelen eline alacak olan Galatasaray'ın çok rahat olmasa da alacağı iki galibiyetle seriyi 2-0 kazanacağını düşünüyorum. Beşiktaş'ın beni şaşırtmasının tek yolu ise Caner ve Muratcan'dan gelecek ekstra katkılar olabilir. Bekleyip göreceğiz.

0 comments:

Yorum Gönder