11 Mayıs 2014 Pazar

Fenerbahçe - Uşak seriside Kanarya bir adım önde

Beko Basketbol Ligi Play-off 1.tur serisinde Fenerbahçe Ülker'in rakibi Uşak Sportif oldu. Sezona iyi başlamasına rağmen sonrasında istikrarsız sonuçlar alan Fenerbahçe normal sezonu Banvit'in arkasından ikinci sırada tamamlarken, 30 karsılasmada 24 galibiyet elde etti. Uşak Sportif ise yaptığı flaş çıkışı uzun süre muhafaza ederken, son haftalarına dördüncü sırada girdiği ligin son birkaç haftasında aldığı yenilgiler sonrası yedinci sıraya kadar geriledi. 


Uşak Sportif'te özellikle dört yabancı oyuncu takımı sürüklerken, Orhan Hacıyeva'nın hücum performansı ve Alper'in savunması takımı bir seviye yukarı taşıyor.  Skor yönü kuvvetli yabancılar ve pota altında Holman'ın gücü Uşak için önemli avantaj; fakat takımın kırılgan yapısı Uşak'ın şansını oldukça azaltıyor. H
atırlarsak bu kırılgan yapıda ligdeki iki macta da sarı lacivertliler farklı galibiyetler elde etmisti.

Fenerbahçe Ülker cephesinde ise sezon başında Obradovic'in gelmesiyle yakaladığı havayı sürdüremenin huzursuzluğu Play-off'a taşınmış durumda. Türkiye Kupası ve Euroleague'deki hayal kırıklığı sonrası lige konsantre olan sarı lacivertliler için Oğuz'un sezon sonuna doğru parkelere geri dönmesi özellikle pota altında sıkıntı yaşayan kanarya için olumlu bir gelişme. Holman - Oğuz savaşından kimin galip çıkacağını merakla izleyeceğiz. Fenerbahçe'nin 3-4 numaralardaki üstünlüğü sarı lacivertlilerin en büyük avantajıyken, McCalebb - Berk ikilisinin takımı ne kadar sürükleyebileceği Kanarya'nın bu avantajını ne kadar skora yansıtabileceği açısından önem taşıyor. Guardlarının ortalama bir performans göstereceği bir seride Fenerbahçe Ülker'in 2-0 ile yarı finalist olmasını bekliyorum.

0 comments:

Yorum Gönder