25 Nisan 2014 Cuma

Komşu Final Four'da yok

Evet Yunan ekolü bir başka, kendi evlerinde rakiplerine basketbolun nasıl oynanacağını öğretiyorlar. Taraftarlarıyla bütünleşip oynadıkları salonu mabede çeviriyorlar. Fakat şunu da kabul etmek gerekir ki yatırımı kesip bütçeyi düşürünce, ekol ve ruh da bir yere kadar yeterli oluyor. Bu akşam Moskova ve Madrid’te ev sahipleri “her horoz kendi evinde öter” dediler ve sahada topla değil adeta Yunanlılarla “oynadılar”.


Rusya’daki maçın bir açıklamasını yapmak zor. Maçın başından itibaren ipleri eline alan taraf CSKA’ydı. Kaun’u pota altında etkili kullanıp, savunmada da Panathinaikos’a adım attırmadılar. Devrede skor 35-21 iken zaten sahadaki basketbol, Yunanlılar’ın geri dönüş yapma ihtimallerinin ne kadar düşük olduğunu gösteriyordu, ki o dönüş olmadı da zaten. 30 sayıyla biten maçta Pao’nun beyni Diamantidis “0” çekerken, Panathinaikos da tarihinin en ağır yenilgilerinden birini aldı.
Madrid’de ise benzer bir senaryo vardı sahada. Maçın hemen başında Llull ve Rodriguez ile farkı açan Real Madrid, bir miktar Lamonica engeline biraz da Diamantidis’in yapamadığını yapıp ayakta kalmaya çalışan Spanoulis’in çabalarına takılsa da üçüncü çeyrek sonuyla birlikte hakimiyeti tamamen eline aldı. İlk yarıdaki Llull – Rodriguez ikilisine ikinci yarıda Rudy Fernandez ve Felipe Reyes’in tecrübesi ve mücadelesi eklenirken final periyodunda taraftarının da desteğiyle aldığı her hücum ribaundu, kaptığı her topta Olympiakos’a bir darbe daha vuran Real sahadan 83-69 galip ayrılıp F4’a adını yazdırdı.
Akşam sonunda Real Madrid ve CSKA Moskova, Final Four’da Maccabi ve Barcelona’nın yanına eklenirken, Yunan basketbolu da 5 sene aradan sonra ilk kez Final Four’a takım gönderemedi.

0 comments:

Yorum Gönder