11 Nisan 2014 Cuma

Euroleague'de finalin adı: Fenerbahçe - Galatasaray

Rusya’da devam eden Euroleague Women Sekizli Finalleri’nde yarı finaller bugün oynanırken, rakiplerini yenen Galatasaray Odeobank ve Fenerbahçe Pazar günü finalde birbirlerine rakip oldular. Galatasaray Odeobank, kupanın son şampiyonu ve kağıt üzerindeki favorisi Rus UMMC Ekaterinburg’u 77-70 ile geçerken, Fenerbahçe de Fransız ekibi Tango Bourges’i 59-50 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Final maçı Pazar günü TSİ ile 16:00’da oynanacak.
Günün ilk maçında temsilcimiz Galatasaray Odeobank, ev sahibi ve aynı zamanda kupanın da favori ekibi Rus UMMC Ekaterinburg ile karşı karşıya geldi. Güçlü rakibi karşısında maça fıtrına gibi başlayan Dişi Aslanlar, Lytlle ve Torrens’in sayıları ve sert savunmaları ile ilk çeyreği 15 sayı farkla önde kapattılar: 28-13. İlk çeyreğin sonlarında Lyttle’ın sakatlanıp oyuna devam edememesine ragmen ikinci çeyrekte de çok etkili hücum eden sarı kırmızılılar, Torrens ve Zellous’nun sayılarıyla farkı 22 sayıya kadar çıkardılar (47-25) ve devreyi de 50-29 üstün tamamladılar. Üçüncü periyot karşılıklı sayılarla geçerken, Lyttle’ın yokluğunda rotasyonu iyice daralan Galatasaray’da yorgunluk baş göstermeye başladı. Final periyoduna da yorgunluğun da etkisiyle Taurasi’yi durdurmakta zorlanarak başlayan Cimbom, ABD’li super yıldızın basketleri sonrası 5 buçuk dakika kala farkın 6 sayıya inmesine engel olamadı. Bu dakikadan itibaren oyunu mümkün olduğu kadar yavaşlatıp dinlenerek oynamaya çalışan Dişi Aslanlar, Işıl’ın kritik üçlüğü ve hücum ribaundlarıyla farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi. Son dakikalarda Ekaterinburg da savunmada yaptığı basit hataların yanında, Galatasaray’ın dinlenmesine izin veren kenar yönetim müdahaleleri yapınca, biraz daha güç toplayan Cimbom az hata yaparak sahadan 77-70 galip ayrıldı. Galatasaray Odeobank’ta Alba Torrens 29 sayı, 4 ribaundla yıldızlaşırken, Zellous’un 19 sayı, 8 asisti yanında Işıl’ın da 5 sayısı yanında aldığı 5 hücum ribaundu sarı kırmızılılar adına önemli istatistiklerdi. Sarı kırmızılıların bir diğer dikkat çeken istatistiği ise Işıl ve Torrens’in 40’ar, Zellous’un 39 ve Bone’un 34 dakika sahada kalmalarına neden olan dar rotasyon oldu.

Akşamın ikinci maçında ise Fenerbahçe Fransız ekibi Tango Bourges ile karşı karşıya geldi. Kağıt üzerinde maçın mutlak favorisi olan sarı lacivertliler maç boyunca istedikleri basketbolu bir türlü sahaya yansıtamasalarda son dakikalarda az hata yapan taraf olarak karşılaşmayı 59-50 kazandılar. Dişi Kanarya’da Pondexter’ın maçı 0/8 ile sayı kaydedemeden tamamlaması ve Yacoubou’nun bir türlü pota altında bilinen etkinliğine ulaşamaması maçın kopmasına engel olurken, Fransız ekibinde de Ndongue ve Miyem’im başarılı performansları Bourges’u son birkaç dakikaya kadar oyunda tuttu. İlk çeyrekte iyi savunma ile farkı açmasına ragmen, ikinci 10 dakikayla birlikte hem savunmada hem de hücumda dağınık bir havaya bürünen Fenerbahçe devre arasına 26-24 önde girdi. Üçüncü çeyrekte iki takım da karşılıklı sayılarla birbirine farkı açma şansı vermezken, final periyoduna 39-38 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi. Son 10 dakika yine karşılıklı basketlerle başlarken, sarı lacivertli temsilcimiz ikili eşleşmedeki fiziksel avantajını iyi kullananan Bibrzycka ile pota altından sayılar buldu. 51-50 Fenerbahçe üstünlüğüyle girilen son 3 dakikada, Angel ve Verameyenka’nın sayıları ve savunmadaki artan direnç sonrası 8-0’lık bir seri yakalayan Dişi Kanarya’lar maç bitiminde skorboarddaki 59-50’lük skorla da finalde Galatasaray’ın rakibi oldular.
Bu sonuçla daha önce geçtiğimiz sene Fenerbahçe ile bir Euroleague finali yaşayan bayan basketbolumuz, bu sefer ilk iki sırayı garantilerken, Avrupa bayan basketbolunun en büyük takım finalinin Fenerbahçe – Galatasaray derbisi olarak oynanacak olması da maça olan dikkati artırdı. Bu güzel sonuçların ardından iki ekibimize de final maçında başarılar diliyor; derbinin havasına yakışır centilmence ve güzel bir basketbol diliyoruz.

0 comments:

Yorum Gönder