23 Nisan 2014 Çarşamba

CSKA'ya OAKA'da geçit yok!

Sezon başından beri problemli günler yaşayan, hem birinci tur hem de TOP16 gruplarında elenip elenmeyeceği konusunda çok konuşulan; fakat bir şekilde yoluna devam eden Panathinaikos, Atina’da CSKA Moskova’ya Final Four biletini vermedi ve seriyi Moskova’daki son maça uzattı. Normal süresi Fridzon’un ayağı çizgide 2 sayılık şutuyla 64-64 sona eren maçın uzatma devresi büyük bir heyecana sahne olurken, Sonny Weems maçın kaderini çizen isim oldu. Normal sürenin son dakikalarında ard arda attığı orta ve uzun mesafeli şutlarla Panathinaikos’a adeta tek başına direnen Weems, bitime 4 saniye kala kullandığı iki serbest atıştan birini kaçırdı. Ribaund mücadelesi sonrası dışarı çıkan topu kenardan oyuna sokan CSKA yine Weems’in ayağının çizgide olması nedeniyle topu kaybedince sahadan 73-72 galip ayrılan Panathinaikos seride durumu 2-2’ye getirdi.


Ev sahibi ekipte, takımın sürükleyicisi Dimitris Diamantidis bugün hücumda adeta yokları oynarken, onun eksiğini Jonas Maciulis’in ekstra performansı ve pota altında Gist- Lasme ikilisinin gayretleri ile gelen sayılar kapattı. Pota altında Gist ve Lasme’nin savunmadaki yıldırıcılıklarına takım olarak eşlik eden Pana, özellikle ikinci yarı da Weems dışında CSKA’yı etkisiz hale getirirken, oyunun tıkandığı yerlerde basketbolun Arif Erdem’i Mavrokefalidis’in sayıları ile oyunda kalıp, maç sonunda da öldürücü darbeyi vurmasını bildi. Maçın Pana için dönüm anı ise, bana kalırsa, üçüncü çeyreğin hemen başında, belki de CSKA maçı koparma noktasına gelmişken, Diamantidis, Maciulis ve Lasme ile gelen 9 sayıydı. Bu seri ile oyunun momentumunu değiştiren ev sahibi ekip belki de seriyi bu noktada çevirmiş oldu.

CSKA cephesinde ise Micov ve Weems dikkat çeken skorerler olurken, özellikle dördüncü çeyrekte 9 sayıya kadar geriye düşen takımını adeta tek başına oyuna geri döndüren Sonny Weems maç kazanılmış olsa maçın MVP’si olurdu. Maç boyunca yeteri kadar devreye giremeyen Weems, mucizevi uzun mesafeli basketleriyle CSKA’yı maça ortak etti . Weems dışında Micov kendini çok göstermeden 15 sayı kaydederken, Kaun da pota altında Pana’nın yıpratıcı uzunlarıyla savaşmaya çalıştı. CSKA özellikle ikinci devrede Pana savunması karşısında sadece potayı görmekte çok zorlanıp sadece kişisel yaratıcılıklarla sayı bulurken, Moskova’daki final maçı için soru işaretleri yarattı. Bu seride 17 sayı kaydettiği ilk maç haricinde oldukça silik bir performans sergileyen ve 1 sayı ile tamamladığı 3.maç sonrasında bu maçı da 2 sayıda kapatan Khryapa ise CSKA’nın en büyük hayal kırıklığı idi. Khryapa bu akşam ilk üç maçın aksine ribaund ve asistlerde de yeterli katkıyı yapamadı.
Uzun lafın kısası, bu akşam muhteşem bir maç izledik. OAKA yine güzel bir basketbol akşamına evsahipliği yaptı. Fridzon’un son saniye basketi ile uzatmaya giden maç, Weems’in kaçan serbest atışı ve top kaybı sonrası Pana’ya geldi. Maçın sonlarından iki çizgi kader belirledi. Fridzon’un sağ ayağının birkaç santim geride olsa CSKA’yı F4’a taşıyacak olan şutun ikilik olmasına ve maçın uzamasına neden olan çizgi; ve uzatmanın sonunda Sonny Weems’in bastığı ve top kaybına neden olan kenar çizgisi. Şimdi serinin kaderi Moskova’da yapılacak olan beşinci maçta çizilecek. Bakalım Panathinaikos ne yapıp edip Final Four’a ismini yazdırabilecek mi?

0 comments:

Yorum Gönder