23 Nisan 2014 Çarşamba

Basketbolu sizden öğrenecek değiliz

Bu akşam hem OAKA’da hem Barış ve Dostluk Spor Salonu’nda Yunan basketbolu Avrupa’ya net bir tavır koydu: “Kadromuz, bütçemiz, sezon boyunca favori olarak gösterilip gösterilmememizin hiç biri başımız dik mücadele etmemiz önünde bir engel değil. Belki Final Four’a giden takımlar olamayacağız; ama kendi sahamızda basketbolu sizden öğrenecek değiliz!”
 
 
Hem Real Madrid – Olympiakos hem de CSKA Moskova – Panathinaikos serisi Yunanistan’a 2-0’lık Real ve CSKA üstünlüğüyle geldi. Tüm basketbol otoriteleri Yunanistan’daki iki maçtan birer galibiyet çıkaracak İspanyol ve Rus ekiplerinin Final Four biletini alacaklarını tahmin ederlerken, bu akşam oynanan maçlar sonrasında iki seri de beşinci maça uzadı. Hem Oly hem de Pana kendi sahalarında oynadıkları maçları kazanırlarken, Madrid ve Moskova’daki beşinci maçlarda sürpriz peşinde koşacakları izlenimini verdiler.
Son maçlar Real Madrid ve CSKA Moskova’nın ev sahipliğinde oynanacak. Yunanlılar kendi çöplüklerinde favori olan rakiplerine karşı ciddi bir karakter gösterdiler. Bakalım bu karakteri deplasmanda da gösterebilecekler mi? Favori olmamakla birlikte Yunan takımı olmayan bir Final Four’un da eksik olacağı şüphesiz!

0 comments:

Yorum Gönder