24 Nisan 2014 Perşembe

2014 devler için yıkım oldu!

NBA’in en popüler ve başarılı iki takımı New York Knicks ve Los Angeles Lakers bu sezonu önemli iki hüsranla tamamladılar. Normal sezon sonunda Play-Off bileti alamayan NBA’in iki devi taraftarlarına ve hissedarlarına hayal kırıklığı yaşatırlarken, henüz Play-Off’lar bile bitmeden önümüzdeki sezonların yapılanmasını düşünmeye başladılar.


 
Ligin en geniş taraftar kitlesine sahip takımlarından biri olan ve şirket olarak da en zengin takımı olan New York Knicks iddialı kadrosuna rağmen sezonu 37 galibiyet 45 yenilgi ile kapattı. Kadrosundaki yıldız isimlere rağmen, bir türlü parkede beklenen performansı gösteremeyen Carmelo Anthony ve arkadaşları, bu perfromansla Play-Off çıtasının altında kalırken; birkaç gün önce de yönetimden yapılan bir açıklama ile head coach Mike Woodson ve ekibinin görevine son verildi. Knicks’te yaş ortalamasının yüksekliği, ileride takımın üzerinde kurulabileceği bir genç yıldızın yokluğu ve bu seneki draft haklarını geçmiş takaslarda vermiş olması önümüzdeki sene Knciks için olumlu sinyaller değil. Carmelo’nun yüklü kontratının devam etmesi halinde yeni bir transferin pek mümkün olmayacağını da düşünürsek, Knicks’te mevcut kadronun performansının bir seviye yukarı çıkması dışında bir beklenti olmayacak gibi. Melo’nun ayrılması durumunda ise takımı köklü bir değişiklik bekleyecektir.
 
 
Müzesindeki 16 şampiyonluk kupası ile NBA tarihinin en başarılı takımı Los Angeles Lakers ise 66 yıl sonra ilk kez bu kadar başarısız bir sezon geçirdi. Sezon başında Howards’ın Rockets’a gitmesi, Kobe ve Nash’in sakatlıkları Lakers’a büyük darbe vururken, Gasol’ün üzerine binen yük Young ve Meeks’in katkılarına rağmen ona ağır geldi ve Lakers yılın en kötü altıncı performansı ile sezonu tamamladı. Zor zamanlarda beklenenin uzağında kalan Gasol ile yolların ayrılacağı beklenirken, yeni yapılanmanın nasıl olacağı konusunda birçok senaryo var. Bu noktada draft hakkının da önemi artarken, artık kariyerinin sonundaki Kobe’nin takım liderliğini rolünü kimin üstleneceği de merak konusu.

0 comments:

Yorum Gönder